Kabels sectie 95 voor Bekaert Engineering

donderdag 29 juni 2017

Kabels sectie 95 voor Bekaert Engineering

donderdag 29 juni 2017
Voor WAAK Elektrische Bedradingssystemen zijn zware secties geen onbekende, maar dankzij Bekaert Engineering voegen we er nog eentje toe aan ons palmares.

Bekaert Engineering is een divisie van Bekaert die complete fabriek lay-outs en productielijnen ontwerpt en implementeert. Dit garandeert de beste standaarden voor zowel de processen, de infrastructuur en de veiligheidsaspecten, wat een belangrijk competitief voordeel is. De Bekaert medewerkers hebben een stevige expertise opgebouwd doorheen de jaren, in zowel mechanische als elektrische engineering, en dit in een internationale context. Ze beheren hun eigen machinepark, van design tot productie, assemblage en installatie tot en met onderhoud.

Voor twee productielijnen had Bekaert behoefte aan kabel met grote sectie in diverse lengtes, voorzien van kabelschoenen en krimpkousen. Na hun bezoek aan Elektrische Bedradingssystemen waren zij meteen enthousiast over de mogelijkheden, de processen en de kwaliteit die WAAK kon aanbieden. Nu, enkele maanden later, hebben wij reeds honderden soepele 'laskabels' (met een sectie van 95) geleverd, die zonder problemen geïnstalleerd werden op de productielijnen. Terwijl Bekaert de productie vroeger zelf voor zijn rekening nam op een manuele manier, is dit proces bij Elektrische Bedradingssystemen geautomatiseerd, met een betere krimpkrachtbewaking en een mooie afwerking als toemaatje.

Door het feit dat Bekaert het materiaal kan toeleveren, kunnen wij zeer flexibel inspelen op hun wijzigende vraag en heeft Bekaert controle op de grondstoffen en de componenten.

In het kielzog van de vlotte start van de samenwerking, mochten wij ook begin juni starten met een eerste inHouse team dat productie uitvoert op een prototype productielijn.

Terug naar boven