Nu reeds meer dan 100 nieuwe medewerkers

vrijdag 22 juni 2018

Nu reeds meer dan 100 nieuwe medewerkers

vrijdag 22 juni 2018
Op 13 april verwelkomden wij onze 100e nieuwe medewerker van dit jaar. Op vandaag staat de teller al op 138. Behalve in vervanging voorzien wij hiermee eveneens in de ondersteuning van onze groei.Ook WAAK ervaart de krapte op de arbeidsmarkt, niet alleen voor ondersteunend personeel, maar nu evenzeer voor doelgroepmedewerkers, rond wie onze missie draait.

Doelgroepmedewerkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, worden in ons Opleidingscentrum (OC) getraind vooraleer ze op de werkvloer een taak toegewezen krijgen. Om de doorstroom vlotter te maken, hebben we deze periode in het OC verkort.
Door extra ondersteuning op de werkvloer 'OC on the floor' kunnen we beter en directer inzetten op specifieke vaardigheden voor de best mogelijke job. Zo kunnen nieuwe medewerkers vlugger ingezet worden in de productie-afdelingen.

Tijdens de ontwikkelingsgerelateerde gesprekken die we jaarlijks met onze doelgroepmedewerkers en hun begeleiders voeren, krijgen we ook informatie omtrent hun wensen en hun groei. Zo worden opportuniteiten in de markt groeikansen. Niet alleen interne maar ook externe doorstroom, biedt kansen om nieuwe medewerkers aan te werven voor eenvoudiger werk.
Maar zelfs dat is voor de komende maanden onvoldoende. Vandaar dat er deze zomer 200 jobstudenten in WAAK aan de slag zullen zijn.

Terug naar boven