WAAK, fiere maatwerk-gever!

maandag 07 januari 2019

WAAK, fiere maatwerk-gever!

maandag 07 januari 2019
Op 1 januari 2019 trad het Maatwerkdecreet in werking. Sindsdien dragen beschutte en sociale werkplaatsen de gezamenlijke naam ‘Maatwerkbedrijven’. Elke dag zetten meer dan 25.000 werknemers in de Maatwerkbedrijven hun buitengewone talenten in binnen de meest diverse activiteiten. Zo groeien zij in hun competenties, maar helpen zij ook de Vlaamse economie groeien.

Bedoeling van het Maatwerkdecreet is om iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden aan te bieden tot een volwaardige job. Niet alleen mensen met een arbeidshandicap, maar ook diegene met een psychosociale arbeidsbeperking kunnen bij WAAK aan het werk. Omwille hiervan hebben wij onze missie aangepast: “WAAK biedt aangepaste en duurzame tewerkstelling met kansen tot zelfontplooiing aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Campagne ‘ik ben maatwerker’
Sinds vandaag loopt de campagne ‘ik ben maatwerker’. Deze mediacampagne van de Vlaamse Overheid maakt niet alleen de start van Maatwerk bekend, maar brengt ook de werknemers en de maatwerkbedrijven onder de aandacht bij het brede publiek. De campagne toont een gevarieerd beeld van de werknemers die binnen de sociale economie werkzaam zijn op maat van hun talenten. Meteen wordt ook de nieuwe term ‘maatwerker’ gelanceerd. De campagne loopt nog tot 14 januari en zal over heel Vlaanderen te zien zijn met 2 van onze eigen fiere maatwerkers in de hoofdrol: Soraya Dewachter (WAAK Elektrische Bedradingssystemen) en Oumaima Aouadi (WAAK Green & Clean).


Alle informatie over deze campagne via: https://www.socialeeconomie.be/nieuws/campagne-ik-...

Terug naar boven