WAAK Metaal & Assemblage investeert in machinepark

vrijdag 02 februari 2018

WAAK Metaal & Assemblage investeert in machinepark

vrijdag 02 februari 2018
WAAK heeft vorig jaar enkele mooie nieuwe projecten binnengehaald. Ook bij de bestaande core business zijn de volumes gestegen dankzij de aantrekkende economie.
Met deze wind in de zeilen heeft WAAK vorig jaar geïnvesteerd in zaagmachines en een Amada plooiautomaat en dit jaar gaan we op dit elan verder: begin maart wordt een LVD plooibank operationeel, deze zomer wordt hieraan nog een LVD fibre plaatlaser toegevoegd.

De aanleiding voor de aanschaf van drie nieuwe zaagmachines was een nieuw groot project voor Renson voor het verzagen van raamprofielen. In november 2017 werden de nieuwe zaagmachines operationeel. De 2 kops-machines kunnen zowel profielen als buizen verwerken en worden automatisch gestuurd. Onze totale zaagcapaciteit is hierdoor verdrievoudigd.

Ook wat plooien betreft, heeft Metaal & Assemblage een flinke stap gezet naar de toekomst toe. Met de state-of-the-art Amada plooiautomaat zijn we mee met de marktevolutie van grote naar kleinere series. Met de automatische wissel van stempel en matrijs kan de insteltijd fors gereduceerd worden en kunnen we complementariteit in de diverse klantenportefeuilles aanbieden.
Bovendien zijn we performanter in ons co-development met onze klanten: prototypes kunnen elkaar snel opvolgen, ook mede dankzij de automatische hoekcontrole, waardoor een eerste stuk meteen juist is. De E-safe van Renson, typisch kleine series, zal hiermee efficiënter en kwalitatief beter kunnen geproduceerd worden.
Verder wordt onze plooicapaciteit straks nog eens met 15% uitgebreid met de komst van een LVD plooibank. Ook deze is voorzien van automatische hoekcontrole met off-line programmatie.


Het sluitstuk van onze investeringsgolf in Metaal & Assemblage is de LVD fibre laser die tot vier maal sneller is dan de bestaande plaatlaser en de capaciteit minimaal verdrievoudigt. De sturing van de nieuwe laser is dezelfde als de bestaande wat als voordeel heeft dat het werk op beide lasers uitwisselbaar zal zijn. De laser komt er deze zomer en zal zeker na de vakantie operationeel zijn.

Parallel met deze investeringen zal Metaal & Assemblage algemeen naar een 2-ploegenregime evolueren. Dit beantwoordt aan de marktvraag en optimaliseert de afschrijvingen. In het kielzog van deze opwaartse golf groeit de tewerkstelling van doelgroepmedewerkers gestaag. Vorig jaar was dit met ruim 30 medewerkers, dit jaar willen we dit nog eens overdoen.
In Metaal & Assemblage alleen maar blije gezichten!
Terug naar boven