”Wegwerp”-paletten? Dat kan de bedoeling niet zijn!

WAAK - circulaire wegwerppalletten

WAAK en dingen zomaar wegwerpen, dat wringt. Die afkeer van verspilling en onnodige afvalproductie leeft ook actief bij heel wat van onze medewerkers. Zo zetten enkelen van hen al een fantastisch initiatief op poten waarbij honderdduizenden plasticzakjes en elastieken werden gerecupereerd voor hergebruik. Het applaus en het succes van dit medewerkersproject inspireerde bovendien ook anderen om grondig na te denken over wat circulairder en dus beter kan bij WAAK.

Collega's Rebekka Vanhamel en Lieven Wyffels vonden het concept van “wegwerp-paletten” te gek voor woorden. Zeker nu de houtschaarste de stukprijs van € 3,5 naar een verbijsterende € 10 stuwde. Op die manier stoot WAAK niet alleen overbodige CO2 uit, er gaan ook bijna letterlijk duizenden euro’s in rook op.

Wegwerppallet

Rebekka en Lieven gingen te rade bij collega en magazijnverantwoordelijke Christophe Strynckx met de vraag: “Kunnen beschadigde wegwerppaletten hersteld worden voor hergebruik en is dit rendabel?” Only one way to find out, vond Christophe, en het drietal richtte een taskforce op met als doel: kapotte wergwerppaletten systematisch herstellen en hen terug in omloop brengen voor hergebruik. 

Het resultaat? 

  • Na een testperiode van 3 maanden bleek de reparatie van de wegwerppaletten een routineklus geworden die eigenlijk relatief weinig moeite kost, maar vooral een andere ingesteldheid vraagt. 
  • Op de circulaire teller stonden 214 gerecupereerde stuks, klaar voor hergebruik.
  • En bij de aankoop werd maar liefst € 2.140 bespaard, afvalverwerkingskosten niet meegerekend. 

Het circulaire medewerkersproject werd bij onze directie op groot enthousiasme onthaald en wordt officieel verder uitgerold! 

Kom meer te weten over onze circulaire projecten.

WAAK - Kristof Hots
Heb je een circulair idee dat je wilt uitwerken?

Of wil je een concreet project bespreken? Contacteer me gerust.

Kristof Hots
Directeur Sales & Marketing

kristof.hots@waak.be
T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen