JAARLIJKSE ZOMERSLUITING WAAK is gesloten van 21/07 t.e.m. 15/08. Meer info

Bizbike: focus op duurzame mobiliteit

WAAK en Bizbike

Het bedrijf Bizbike uit Kruisem ontwerpt en assembleert elektrische fietsen voor de Belgische markt. Zaakvoerder Louis Vanhove heeft de grote ambitie om de mobiliteit in België en daarbuiten sterk en duurzaam te veranderen door zoveel mogelijk mensen op de elektrische fiets te krijgen. Om maximale impact te hebben biedt Bizbike haar elektrische fietsen en services hoofdzakelijk aan bij bedrijven en grote mediakanalen.

Ook bij WAAK zit duurzaam ondernemen in de genen. De missie van WAAK is in de eerste plaats om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een aangepaste job aan te bieden. Daarnaast blinkt WAAK ook uit in alle andere aspecten van duurzaam ondernemen. Het bedrijf behaalde voor de 17de keer het charter Duurzaam Ondernemen van VOKA en wist recent ook alle 17 Sustainable Development Goals van de VN te onderschrijven.

In 2017 was WAAK op zoek naar een partner om een groepsaankoop van elektrische feiten mee te organiseren en kwam zo in contact met Bizbike. Zaakvoerder Louis Vanhove zag meteen ook een opportuniteit om zijn groeiverhaal op een flexibele, betaalbare en inclusieve manier verder vorm te geven. Hij schakelde kort daarop een enclave van WAAK in voor de assemblage van hun fietsen. Ondertussen zorgt een ploeg van 12 maatwerkers en hun begeleider voor de afwerking van 150 à 200 fietsen per dag.

In 2018 startte eveneens een ploeg van de Schoonmaakdienst die instaat voor de schoonmaak van o.a. de burelen.  Aanvankelijk een klein project maar door de verhuis van Bizbike naar hun nieuwe en grotere site in Kruishoutem, breidde ook deze ploeg en het aantal uren uit.

Kristof Hots, Sales & Marketing directeur bij WAAK:

"Wij zijn als bedrijf steeds op zoek naar échte partners die op lange termijn durven denken, liefst met een hart voor duurzaam ondernemen. Bizbike past perfect in dat plaatje. We bespreken elkaars uitdagingen en proberen daar maximaal aan te werken. Zo hebben wij ook reeds onze interne dienst ergonomie en werkpostorganisatie ingezet op de montagelijnen van Bizbike. Op die manier versterken we elkaar."

In het voorjaar van 2020 organiseerde WAAK een nieuwe succesvolle groepsaankoop via Bizbike. Ook in de toekomst blijft WAAK inzetten op duurzame mobiliteit en organiseert regelmatig fietsopleidingen en een fietsonderhoud voor eigen fietsende medewerkers.

Louis Vanhove, Bizbike

"We proberen maximaal in te zetten op lokale assemblage maar vinden hiervoor niet altijd de geschikte partners. Het voordeel van de enclave-werking van WAAK is dat je een vast team met begeleider krijgt. Dit maakt de opvolging zeer gemakkelijk. Bovendien kunnen zij ook gemakkelijk opschalen volgens onze noden. De kwaliteit van het werk is zeer goed. Het rendement is niet altijd 100% in overeenstemming met onze interne doelstellingen maar dat hoort bij de maatschappelijk rol die we als bedrijf willen opnemen."

Louis Vanhove, zaakvoerder Bizbike

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen