FOKUS kenniscluster op bezoek in WAAK

WAAK_Fokus -Fabriek van de toekomst

Fabriek van de toekomst – FOKUS is een Interreg-project tussen Nederland en Vlaanderen waarbij bedrijven kennis en ervaringen kunnen uitwisselen op gebied van digitale werkinstructies en technologische initiatieven ter ondersteuning van productie-operatoren in maatwerkbedrijven. De deelnemers worden hierbij bijgestaan door TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) en Flanders Make, kennispartners uit Nederland en Vlaanderen.

Op donderdag 23 september was het aan WAAK om de FOKUS kenniscluster bijeenkomst te organiseren. De focus lag op slimme technologieën die worden ingezet om complexe opdrachten uitvoerbaar te maken door maatwerkers. Deelnemers konden ontdekken hoe cobots samenwerken met maatwerkers, hoe camera's worden ingezet om de kwaliteit van producten te waarborgen en hoe maatwerkers door individuele digitale werkinstructies zelfstandiger kunnen werken.

Het gebruik van high en low tech om moeilijk werk eenvoudig te maken en zo je missie mee te helpen realiseren was voor velen een openbaring. WAAK is dan ook trots om op deze manier collega-maatwerkbedrijven te inspireren.

WAAK hoopt zelf met deelname aan het FOKUS project nieuwe inzichten op te doen op gebied van nieuwe technologieën die ertoe kunnen bijdragen om onze maatwerkers nog beter te kunnen laten schakelen in het diverse aanbod van industriële activiteiten.

WAAK_Fokus -Fabriek van de toekomst
WAAK - Fabriek van de toekomst

Vanuit het Interreg project FOKUS – Fabriek van de Toekomst ondersteunt TNO MKB bedrijven in hun kennismaking met innovatieve technologieën. Speciaal voor sociale werkbedrijven (NL) en maatwerkbedrijven (Vlaanderen) heeft FOKUS een apart kenniscluster georganiseerd.

Meer weten

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen