JAARLIJKSE ZOMERSLUITING WAAK is gesloten van 21/07 t.e.m. 15/08. Meer info

Duurzaam & Circulair

WAAK - duurzaam ondernemen charter

Duurzaam ondernemen zit bij WAAK al 55 jaar in de genen.

Uiteraard vanuit onze sociale missie maar ook veel breder en tegelijk veel verder. Want WAAK doet meer dan alleen sociaal ondernemen. Ook milieu, welzijn en gezondheid, gelijke kansen en duurzame samenwerkingen liggen ons nauw aan het hart. En ja, we hebben al veel stappen gezet maar we willen de lat voor WAAK beduidend hoger leggen.  

Duurzaam ondernemen staat in onze visie scherper ingeschreven. En dat is niet vrijblijvend. Het is een engagement van WAAK naar alle stakeholders om beter te doen: voor werknemers, klanten, overheid en maatschappij. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen! Voor onszelf en voor onze omgeving. Het is een uitdaging die we aangaan om de cirkel rond te maken, om de stap te zetten van duurzaam ondernemen naar circulair ondernemen.

Het is geen checklist in functie van certificaten, geen one-man show van de verantwoordelijke duurzaam ondernemen, geen sausje van onze marketingverantwoordelijke maar wel een statement van WAAK als organisatie en een uitnodiging voor al wie bij ons of met ons werkt.

We zoeken dus gelijkgezinden in alles wat we ondernemen: klanten, werknemers, leveranciers, aannemers, transportbedrijven, dienstverleners, … Die samen met ons de cirkel rond willen maken. En liever vandaag dan morgen.

Ons doel is andere ondernemingen inspireren en tonen dat het kán.

WAAK - circulair ondernemen

Circulair is geen goedkoop woord.

Als je het gebruikt, moet het iets betekenen, vinden wij. Daarom heeft WAAK een eigen denktank opgericht die de naam Circulair draagt. Alles wat we ondernemen wordt tegen het licht van de duurzame ontwikkeling gehouden, zowel op vlak van milieu, mens als maatschappij. Dus investeren doen we altijd met oog op de toekomst. Met onze klanten en leveranciers gaan we enkel langdurige partnerships aan. En onze jobs zijn voor vele jaren. Wegwerp staat niet in ons woordenboek. Respect en welzijn dan weer wel. 

Kom meer te weten over onze circulair projecten.

WAAK - SDG Pioneer Unitar

Op dinsdag 27 oktober 2020 mocht WAAK als één van de eerste 100 bedrijven in België het SDG Pioneer certificaat van UNITAR (het United Nations Institute for Training and Research) in ontvangst nemen. De bekroning tot SDG Pioneer komt voort uit het voeren van acties binnen elk van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s).

WAAK werkte het afgelopen jaar aan thema’s als gendergelijkheid en circulaire economie en investeerde in zonnepanelen, isolatie en regenwaterrecuperatie. Daarnaast ontwikkelden we een flextafel en balance score card voor maatwerkbedrijven. Verder stond Ergo[at]work centraal net als de verdere uitbouw van onze ZOWE projecten.

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Na 3 jaar succesvolle deelnames aan het Voka Charter konden we het UNITAR-certificaat in ontvangst nemen. We zijn heel trots om bij de 21 West-Vlaamse en eerste 100 Belgische bedrijven te behoren die hierin slaagden.

“Duurzaam ondernemen zit in ons DNA als mensgerichte onderneming en is een belangrijke waarde voor onze 2000 medewerkers. Het zit in onze missie en in onze daden en realisaties. We zijn uiteraard heel blij met deze erkenning, het is een motivatie om verder te evolueren. Ecologische economie is een belangrijke speerpunt voor de toekomst van WAAK.”

Tim Vannieuwenhuyse
Algemeen Directeur van WAAK

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen