Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Duurzaam & Circulair

WAAK - duurzaam ondernemen charter

Duurzaam ondernemen zit bij WAAK al 55 jaar in de genen.

Uiteraard vanuit onze sociale missie maar ook veel breder en tegelijk veel verder. Want WAAK doet meer dan alleen sociaal ondernemen. Ook milieu, welzijn en gezondheid, gelijke kansen en duurzame samenwerkingen liggen ons nauw aan het hart. En ja, we hebben al veel stappen gezet maar we willen de lat voor WAAK beduidend hoger leggen.  

Duurzaam ondernemen staat in onze visie scherper ingeschreven. En dat is niet vrijblijvend. Het is een engagement van WAAK naar alle stakeholders om beter te doen: voor werknemers, klanten, overheid en maatschappij. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen! Voor onszelf en voor onze omgeving. Het is een uitdaging die we aangaan om de cirkel rond te maken, om de stap te zetten van duurzaam ondernemen naar circulair ondernemen.

Het is geen checklist in functie van certificaten, geen one-man show van de verantwoordelijke duurzaam ondernemen, geen sausje van onze marketingverantwoordelijke maar wel een statement van WAAK als organisatie en een uitnodiging voor al wie bij ons of met ons werkt.

We zoeken dus gelijkgezinden in alles wat we ondernemen: klanten, werknemers, leveranciers, aannemers, transportbedrijven, dienstverleners, … Die samen met ons de cirkel rond willen maken. En liever vandaag dan morgen.

Ons doel is andere ondernemingen inspireren en tonen dat het kán.

WAAK - SDG Champion

Sinds 25 oktober 2022 mag WAAK zich SDG Champion noemen. ‘SDG Champion’ is een duurzaamheidslabel van de Verenigde Naties (VN). Om dit te verkrijgen, moet je als bedrijf aan een aantal duurzaamheidsdoelstellingen voldoen. Deze doelstellingen zijn op hun beurt verbonden met verplicht te behalen targets. Na een diepgaande doorlichting bleek WAAK hieraan te voldoen en werden we beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

Ontdek onze 17 duurzaamheidsdoelstellingen

WAAK - circulair ondernemen

Circulair is geen goedkoop woord.

Als je het gebruikt, moet het iets betekenen, vinden wij. Daarom heeft WAAK een eigen denktank opgericht die de naam Circulair draagt. Alles wat we ondernemen wordt tegen het licht van de duurzame ontwikkeling gehouden, zowel op vlak van milieu, mens als maatschappij. Dus investeren doen we altijd met oog op de toekomst. Met onze klanten en leveranciers gaan we enkel langdurige partnerships aan. En onze jobs zijn voor vele jaren. Wegwerp staat niet in ons woordenboek. Respect en welzijn dan weer wel. 

Kom meer te weten over onze circulairE projecten.

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen