Inhouse Enclavewerk

WAAK - inhouse enclave Novy

Inhouse Enclavewerk, dat is werken bij u op locatie.

Personeelstekort, seizoenspieken, onverwachte bestellingen, … Het zorgt er vaak voor dat uw team meer tijd stopt in randactiviteiten dan in de taken waar het echt voor opgeleid is. Dit kost op termijn veel geld en vertraagt systematisch uw workflow. Dus u raakt telkens weer achterop.  

Interimwerk heeft geen effect op lange termijn. Bovendien zijn overtollige taken vaak een moeilijke puzzel om snel en efficiënt uit te besteden. Hierdoor zijn steeds meer bedrijven gewonnen voor het principe van enclavewerking. Want dit uniek maatwerkconcept laat hen toe om eigen resources structureel te optimaliseren zonder aanwervingen. Het zit echt in de lift. 

WAAK - Inhouse enclave TVH

Wat is enclavewerk?

Eenvoudig samengevat: een maatwerkteam gaat onder begeleiding van een teambegeleider aan de slag óp de werkvloer van de klant. Het neemt systematisch de randactiviteiten voor z’n rekening en maakt de handen van het vaste personeel vrij voor de kerntaken. De profielen en skills van het team worden vooraf samengesteld op basis van het voorziene takenpakket. Het aantal teamleden kan opgevoerd worden volgens de behoefte van de klant. 

 

WAAK - enclave teambegeleider

Hoe verloopt enclavewerk?

Als klant hoeft u niet het hele team aan te sturen. De teambegeleider is het enige aanspreekpunt en ontzorgt u doorheen het hele proces. Hij zet het takenpakket om tot een efficiënte ketting waarin elke maatwerker zijn specifieke job heeft. Hij plant, coördineert en gaat bovendien actief mee aan de slag. Hij volgt het rendement op, rapporteert en neemt daarnaast ook de administratie voor z’n rekening. 

WAAK - enclave Novy

Wat is de contracttermijn?

Het is belangrijk dat het enclaveteam zich grondig kan inwerken. Eens op dreef wordt het team een geoliede machine die een zeer hoog rendement haalt. Dus zie enclavewerking als een duurzame investering op langere termijn.

WAAK - inhouse enclave TVH

Waarom kiezen voor enclavewerk?

Enclavewerk combineert het beste van twee werelden. Want u zet in op ervaring en maximaal rendement, met een flexibel team dat niet op uw eigen payroll staat. Enclavewerk heeft bovendien een zeer hoge maatschappelijke waarde. Want het schept kansen voor mensen die zich vaak niet kunnen bewijzen op de reguliere arbeidsmarkt. Enclaveteams zijn vastberaden en gemotiveerd, want voor hen is dit een mooie kans. Met andere woorden, enclavewerk is ook een duurzame, warme investering in mensen. 

Naar Inhouse Enclavewerk in 5 stappen:

 1. We nemen contact op voor een inleiding gesprek.
 2. We komen ter plaatse zodat we het werk goed kunnen inschatten.
 3. We stellen een team samen op maat van uw wensen.
 4. De teambegeleider komt vooraf ter plaatse en bereid alles grondig voor.
 5. Het team start op en alles wordt geoptimaliseerd en opgevolgd.

Is enclavewerk iets voor mijn bedrijf?

Elk bedrijf dat op zoek is naar een structurele aanpak van een aantal taken op lange of middellange termijn kan een beroep doen op onze enclavewerking. 

Als maatwerkbedrijf heeft WAAK een enorme hoeveelheid ervaring binnen zeer diverse sectoren in huis. Van hout en metaal tot verpakking, van voeding tot assemblage, en van groendienst tot schilderwerk en schoonmaak.

Onze focus ligt op groeiende bedrijven uit de regio Kortrijk-Waregem-Roeselare. De werkdag van onze enclavewerkers begint bij de verplaatsing vanuit Kuurne. Dus hoe korter het traject naar de werkplek, hoe groter het rendement. Daarom ligt het zwaartepunt van ons enclavewerk binnen de driehoek Kortrijk-Waregem-Roeselare. Buiten deze regio kan u eventueel een beroep doen op het enclavewerk van andere maatwerkbedrijven. 

7 voordelen van ons Inhouse Enclavewerk

Nog niet 100% overtuigd van ons enclavewerk? We zetten de voordelen voor u nog even op een rij:

 • Schakel extra helpende handen in op de werkvloer
 • Laat de handen van uw eigen medewerkers vrijmaken voor kerntaken
 • Lig niet wakker van randactiviteiten en vervelende bottlenecks.
 • Laat tijdrovende aanwervingsprocedures en administratie achterwege
 • Hou een ingewerkt team achter de hand voor onverwachte situaties
 • Kies voor één aanspreekpunt dat meedenkt en coördineert
 • Bespaar op tijd en werkuren van uw eigen personeel

Voor welke activiteiten kun je een team van Inhouse Enclavewerk inzetten?

Een team van Inhouse Enclavewerk kun je voor verschillende activiteiten inzetten. Meestal worden Enclavewerk-medewerkers ingezet voor repetitief en relatief makkelijk productiewerk. Verschillende kop-staartbedrijven maken van deze oplossing gebruik. Het gespecialiseerde werk en de eindafregeling en -controle gebeuren door de eigen medewerkers, het werk dat minder kritisch is, is dan voor het team van Inhouse Enclavewerk. Uitzondering op de regel zijn de enclaveteams die gespecialiseerd zijn in elektromontage. Deze medewerkers zijn erop getraind om heel precies met hightech elektronica te werken. Activiteiten die vaak uitgevoerd wordt door enclavemedewerkers:

 • Montagewerk (van heel fijn tot grof)
 • Elektromontage (van heel fijn tot grof)
 • Verpakkingswerk
 • Afkitten
 • Magazijnwerk
 • Containerafhandeling
 • Logistieke taken

Customer cases

WAAK Agristo

Agristo, voedselverspilling tegengaan met WAAK

Bij Agristo, een West-Vlaamse wereldspeler op het vlak van aardappelproducten is een team van Inhouse Enclavewerk van WAAK aan de slag. Waarbij voordien goede producten in foutieve verpakkingen (verpakkingen met verkeerde datum of foute opdruk bijvoorbeeld) uit de productieflow genomen werden, worden ze nu herverpakt en terug in productie genomen. Op die manier wil Agristo voedselverspilling tegengaan, wat niet alleen duurzaam is, het is ook financieel interessant voor het bedrijf. Een mooi verhaal over sociale inclusie, duurzaamheid en circulariteit. 

Lees meer over deze case

WAAK enclavewerk aan het werk bij AQUALEX

De sprankelende samenwerking tussen WAAK Inhouse Enclavewerk en AQUALEX

Op de productievloer wordt AQUALEX bijgestaan door een Inhouse Enclavewerkteam van WAAK. Het Deerlijkse bedrijf AQUALEX is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige design drinkwatersystemen. Voor de productie van de systemen maken ze gebruik van de expertise van de enclavewerkmedewerkers van WAAK, waardoor AQUALEX volledig ontzorgd wordt.

Lees meer over deze case

WAAK Inhouse Enclavewerk Dekimo

Dekimo werkt samen met een in elektromontage gespecialiseerd Inhouse Enclavewerkteam

Bij Dekimo, een bedrijf uit Kortrijk dat zich richt op de ontwikkeling en productie van elektronica, is een Inhouse Enclavewerkteam van WAAK aan de slag. Dit team is gespecialiseerd in elektromontage in al zijn facetten. Ze werken met geavanceerde elektronicatoepassingen, waarbij ze o.a. elektrische kabels monteren in laadpalen. Geert Coudijzer, CEO van Dekimo, is ervan overtuigd dat de samenwerking met het Inhouse Enclavewerkteam van WAAK een belangrijke bijdrage levert aan het succes van Dekimo. Hij is dan ook zeer trots op de samenwerking.

Lees meer over deze case

WAAK - Elke Ulenaers
Meer weten over Inhouse Enclavewerk?

Contacteer mij voor meer info of een gesprek.

Elke Ulenaers

Key Accountmanager

M elke.ulenaers@waak.be

T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie Inhouse Enclavewerk

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen