Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Getrainde en technische medewerkers vinden voor je bedrijf? Kies voor een team van WAAK Inhouse Enclavewerk!

07 maart 2024
WAAK Inhouse Enclavewerk Bizbike

Goed, technisch geschoold personeel vinden, is zelfs in dit kerende economische klimaat geen sinecure. Om deze krapte op de arbeidsmarkt op te lossen grijpen veel bedrijven naar interimwerk. Dit is echter geen duurzame, langetermijnoplossing. Ervoor kiezen om samen te werken met een maatwerkbedrijf, is dat wel. In WAAK bieden we bedrijven onze Inhouse Enclavewerk-oplossing aan. Dit zijn teams van goed getrainde maatwerkers die onder professionele begeleiding ingezet worden op de werkvloeren van de klant. We lijsten hieronder graag de voordelen van Inhouse Enclavewerk voor je op.

Het economisch tij is aan het keren en de krapte op de arbeidsmarkt wordt minder drastisch. Desondanks slaagt men er niet in om een groot aantal vacatures in te vullen. Eind februari 2024 stonden volgens de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) in West-Vlaanderen 54.400 vacatures (tegenover 32.500 werkzoekenden) open! Zeker op het vlak van gemotiveerde, technisch geschoolde medewerkers blijft de vraag prangend. Het hoeft dus niet te verwonderen dat bedrijven niet kunnen uitleveren, dat de vraag van de markt niet voldoende beantwoord kan worden of dat hun productie in het gedrang komt.

Interimwerk? Kies voor duurzame oplossingen zoals werken met een maatwerkbedrijf

Veel bedrijven grijpen als oplossing naar opleidingen en on-the-job trainingen voor hun personeel. En dat is een evolutie, die we alleen maar kunnen toejuichen, maar het valt niet te ontkennen dat dit de situatie niet volledig oplost. Een andere oplossing is interimwerk inzetten. Als snelle remedie is dit interessant, maar op lange termijn brengt het geen zoden aan de dijk. De expertise die korttijdig opgebouwd wordt, vloeit al even snel terug weg als het gekomen is. Dat is echter niet het geval voor wie met een maatwerkbedrijf - en meer specifiek WAAK Inhouse Enclavewerk - in zee gaat. Maatwerkers worden intensief opgeleid, zijn heel goed in wat ze doen en blijven ook voor langere termijn aan de slag. 

WAAK maatwerkers aan het werk

Een team van Inhouse Enclavewerk van WAAK op je productievloer inzetten

WAAK beschikt over de afdeling Inhouse Enclavewerk. Dit zijn teams die extern in bedrijven aan de slag gaan om daar in de productie mee te draaien. Voor bedrijven is dit ideaal, want er zijn geen lange en complexe aanwervingsprocedures nodig. WAAK kan dankzij de regelmatige en nauwgezette opvolging van haar medewerkers, perfect inschatten wie voor welk bedrijf geschikt is. De medewerkers worden bovendien on-the-job begeleid en gecoacht door onze werkbegeleiders. Valt er iemand uit door ziekte bijvoorbeeld, is het de verantwoordelijkheid van WAAK om voor geschikte vervanging te zorgen. Als je als bedrijf voor een Inhouse Enclavewerk-oplossing van WAAK kiest, word je maximaal ontzorgd.

Kop-staart productie

Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je bedrijf in te zetten, lever je verder ook een grote bijdrage aan de sociale economie – en bij uitbreiding de volledige maatschappij. Doordat je medewerkers en maatwerkers samenwerken, creëer je een sociale dynamiek en bewustwording in je bedrijf. Tenslotte, kan je dankzij de inbreng van maatwerk, jouw onderneming transformeren in een zogenaamd ‘kop-staart-bedrijf’. Dergelijke ondernemingen besteden eenvoudige en repetitieve taken uit. Het gespecialiseerde werk, zoals de eindafwerking of -montage, gebeurt dan door de eigen, vaste medewerkers. Een dergelijke werkwijze is niet alleen financieel voordelig voor je bedrijf, ook de eigen medewerkers hebben er baat bij. Zij krijgen de gespecialiseerde, meer kritische taken toebedeeld, die een specifieke expertise vereisen. Zo ontwikkelen ze bovendien een grotere verantwoordelijkheid voor het eindproduct. Verantwoordelijkheid geven en vertrouwen op de expertise van je medewerkers zorgen voor een grotere motivatie. En dat leidt op zijn beurt tot betere prestaties. 

WAAK Inhouse Enclavewerk Novy

Inhouse Enclavewerkteams gespecialiseerd in elektromontage

De meeste Inhouse Enclavewerkteams vervullen repetitieve, relatief eenvoudige taken, zoals bijvoorbeeld kitten, magazijnwerk of repetitief montagewerk. Ook in de voedingsindustrie maakt men gebruik van Inhouse Enclavewerkmedewerkers. Er zijn echter ook uitzonderingen op deze regel. Zo hebben wij twee Inhouse Enclavewerkteams die gespecialiseerd zijn in elektromontage. Zij werken bijvoorbeeld voor de bedrijven Limotec en Dekimo. Bij Limotec, een fabrikant van brand-, gas- en CO-detectiesystemen, solderen onze medewerkers printplaten. Ook bij Dekimo gaan onze medewerkers aan de slag met high-tech elektronica en monteren ze de elektrische kabels in laadpalen. Deze medewerkers zijn technisch goed onderlegd en beschikken over gespecialiseerde kennis om dergelijke opdrachten tot een goed einde te brengen. Uiteraard voorzien wij vergaande kwaliteitscontroles zodat het eindresultaat volledig voldoet aan de verwachtingen van de klant.

Getuigenissen

Ons hoef je uiteraard niet te geloven. Jou overtuigen, laten we graag aan anderen over: 

Louis Vanhove, CEO Bizbike

Volgens Louis Vanhove, CEO Bizbike, in Made in West-Vlaanderen “leveren de medewerkers van WAAK echt uitstekend werk en doen ze hun job in ons atelier met veel toewijding. In het hoogseizoen zijn 20 WAAK-medewerkers bij Bizbike actief. In het begin vroegen we ons af of we de kwaliteitscontrole aan hen mochten toevertrouwen. Door dat zorgvuldig op te delen in afzonderlijke taken, zijn we daar goed in geslaagd.”

WAAK Inhouse Enclavewerk Bizbike

Davy Roetjens, Assistent Manager Inpak Agristo

Davy Roetjens is bezieler van Agristo's 'Rework'-project dat 5 maatwerkers en een WAAK-begeleider tewerk stelt. Over de samenwerking vertelt Davy het volgende: "De eerste weken was het wat zoeken hoe we best met het team van Inhouse Enclavewerk van WAAK moeten omgaan, maar de uitstekende begeleiding van WAAK zorgde ervoor dat het aanpassen ontzettend snel ging. WAAK ontzorgt ons volledig en zorgt voor alles". Lees hier het volledige verhaal.

WAAK inhouse team Agristo

Koen Morlion, Operations Manager Limotec

WAAK en Limotec werken reeds een decennium samen. Dagelijks wordt een viertal mensen bij het bedrijf tewerkgesteld. Volgens Koen Morlion in het magazine Sterck Oost-Vlaanderen is het na al die jaren “een volwaardige enclave binnen ons bedrijf. De WAAK-medewerkers en begeleiders zijn gelijkwaardige leden van ons team.”

WAAK inhouse enclavewerk team bij Limotec

Geert Coudijzer, CEO Dekimo

De technisch goed-opgeleide medewerkers van WAAK Inhouse Enclavewerk vormen een meerwaarde op de productievloer van Dekimo. Volgens Geert Coudijzer, CEO van Dekimo is "de samenwerking met WAAK Inhouse Enclavewerk een deel van het succes van Dekimo". Hij is dan ook heel fier op de samenwerking.

WAAK - Kristof Hots
Een Inhouse Enclavewerk-team van WAAK in jouw bedrijf?

Contacteer mij voor meer info of een gesprek!

Kristof Hots

Directeur Sales & Marketing

M: kristof.hots@waak.be

T: +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen