Maatwerkbedrijf inzetten om arbeidskrapte op te lossen!

WAAK in-house schoonmaakdienst

Er staan op dit moment 84.604 vacatures open! De nood om dit op te vangen, is bij alle Vlaamse bedrijven enorm. Veel bedrijven grijpen naar interimwerk of zetten flex-jobbers in. Dit is echter geen duurzame, langetermijn oplossing. Ervoor kiezen om samen te werken met een maatwerkbedrijf, is dat wel. We lijsten hieronder graag de voordelen voor je op.

De arbeidsmarkt, een tranendal? Het is een enigszins boude stelling, maar aan de andere kant kan je ook niet om de realiteit heen. Eind mei 2022 stonden volgens de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) maar liefst 84.604 vacatures open! Het hoeft dus niet te verwonderen dat je van bedrijven steeds meer te horen krijgt dat hun productie in het gedrang komt of dat de vraag van de markt niet voldoende kan beantwoord worden door een gebrek aan capaciteit.

Nood aan long-term oplossingen: maatwerkbedrijf

Veel bedrijven grijpen als oplossing naar opleidingen en on-the-job trainingen voor hun personeel. En dat is een evolutie, die we alleen maar kunnen toejuichen, maar het valt niet te ontkennen dat dit de situatie niet volledig oplost. Een andere oplossing is interimwerk of het inzetten van flexi-jobbers of studenten. Als snelle remedie is dit interessant, maar duurzaam is het niet. Op lange termijn zet het geen zoden aan de dijk. De expertise die korttijdig opgebouwd wordt, vloeit al even snel terug weg als het gekomen is. Dat is echter niet het geval voor wie maatwerk in zijn/haar bedrijf binnen brengt.WAAK_inhouse_enclavewerk_TVH

Inhouse Enclavewerk

WAAK beschikt over de dienst Inhouse Enclavewerk. Dit zijn teams die extern in bedrijven aan de slag gaan om daar in de productie mee te draaien. Voor bedrijven is dit ideaal, want er zijn geen lange en complexe aanwervingsprocedures nodig. WAAK kan, dankzij de regelmatige en nauwgezette opvolging van haar medewerkers, perfect inschatten wie voor welk bedrijf geschikt is. De medewerkers worden bovendien on-the-job begeleid en gecoacht door onze werkbegeleiders. Dus ook zo word je ontzorgd.

Kop-staart productie

Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je bedrijf in te zetten, lever je verder ook een grote bijdrage aan de sociale economie – en bij uitbreiding de volledige maatschappij. Doordat je medewerkers en maatwerkers samenwerken, creëer je een sociale dynamiek en bewustwording in je bedrijf. Tenslotte, kan je dankzij de inbreng van maatwerk, jouw onderneming transformeren in een zogenaamd ‘kop-staart-bedrijf’. Dergelijke ondernemingen besteden ‘overtollige’, eenvoudige en repetitieve taken uit. Het gespecialiseerde werk, zoals de eindafwerking of -montage, gebeurt dan door de eigen, vaste medewerkers. WAAK Inhouse Enclavewerk Vyncke

Gemotiveerde medewerkers

Een dergelijke werkwijze is niet alleen financieel voordelig voor je bedrijf, ook de eigen medewerkers hebben er baat bij. Zij krijgen de gespecialiseerde taken, die een specifieke expertise vereisen, toebedeeld. Bovendien ontwikkelen ze op die manier een grotere verantwoordelijkheid voor het eindproduct. Verantwoordelijkheid geven en vertrouwen op de expertise van je medewerkers zorgen voor een grotere motivatie. En zoals iedereen weet, leidt dat op zijn beurt tot de best mogelijke prestaties. 

Getuigenissen

Ons hoef je uiteraard niet te geloven. Jou overtuigen laten we graag aan anderen over: 

Louis Vanhove, CEO Bizbike

Volgens Louis Vanhove, CEO Bizbike, in Made in West-Vlaanderen “leveren de medewerkers van WAAK echt uitstekend werk en doen ze hun job in ons atelier met veel toewijding. In het hoogseizoen zijn 20 WAAK-medewerkers bij Bizbike actief. In het begin vroegen we ons af of we de kwaliteitscontrole aan hen mochten toevertrouwen. Door dat zorgvuldig op te delen in afzonderlijke taken, zijn we daar goed in geslaagd.”

Koen Morlion, Operations Manager Limotec

WAAK en Limotec werken reeds een decennium samen. Dagelijks wordt een viertal mensen bij het bedrijf tewerkgesteld. Volgens Koen Morlion in het magazine Sterck Oost-Vlaanderen is het na al die jaren “een volwaardige enclave binnen ons bedrijf. De WAAK-medewerkers en begeleiders zijn gelijkwaardige leden van ons team.”

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen