Eindejaarssluiting WAAK is gesloten van maandag 26-12 tot dinsdag 3-01-2023. Meer info

Medewerker haalt 240.000 elastieken uit de afvalstroom.

WAAK - elastieken en zakjes

Weggooien staat niet in ons woordenboek. Recycleren wel, maar ook dit woord willen we meer en meer loslaten. Want hergebruiken is het nieuwe recycleren. Bij WAAK wordt er actief gezocht naar manieren om zoveel mogelijk “afval” binnen de bedrijfsmuren te houden om (in dezelfde vorm of verwerkt) opnieuw te gebruiken. En onze medewerkers zoeken actief mee! 

Eind 2020 startte collega Dries Depoortere met een eigen initiatief. Elke elastiek en elke plastic zak die in zijn afdeling doorgaans intact in de recyclagebak belandt, werd systematisch gerecupereerd, via ZOWE (Zorgzaam Werk) in dozen herverpakt en opnieuw in omloop gebracht. 

WAAK_elastiek-plastic (2)

Resultaat: op één jaar tijd werden maar liefst 172 000 plastic zakjes en 248 000 elastieken uit de afvalberg gered. En dat uitsluitend in Dries’ eigen afdeling. Het leverde WAAK bovendien, naast een kushandje van Moeder Natuur, ook nog eens € 1.600 op! Met andere woorden, het is een initiatief met enorm veel potentieel.

Een dikke proficiat aan Dries en al z’n geëngageerde collega’s en bedankt ZOWE voor de logistieke ondersteuning bij het herverpakken. Jullie zijn top!

Dankzij de Denktank Circulair zet WAAK elke dag stappen in de richting van de circulaire economie. Zowel via grootschalige samenwerkingsprojecten als door het inspireren van onze medewerkers om vanuit de eigen expertise de afvalstroom onder de loep te nemen en op zoek te gaan naar nieuwe circulaire initiatieven. 

Schakel WAAK in als circulaire partner!

Als maatwerkbedrijf bouwt WAAK vol overtuiging mee aan een circulaire wereld. Refurbishment, ontmanteling, verwerking van restanten tot nieuwe grondstoffen, … WAAK heeft hiervoor alle resources en knowhow in huis!

Kom meer te weten over onze circulaire projecten

WAAK - Kristof Hots
Heb je een circulair idee dat je wilt uitwerken?

Of wil je een concreet project bespreken? Contacteer me gerust.

Kristof Hots
Directeur Sales & Marketing

kristof.hots@waak.be
T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen