JAARLIJKSE ZOMERSLUITING WAAK is gesloten van 21/07 t.e.m. 15/08. Meer info

WAAK temt tsunami van onkruid

WAAK - groendienst

Sommige zomers breken alle records. Helaas werd in die van 2021 het waterrecord gebroken. Het gevolg: groendiensten en onderhoudsdiensten konden het welig tierende groen en onkruid niet langer meester. Gelukkig was er de Groendienst van WAAK om die zomerse tsunami van onkruid te helpen temmen.

Bij heel wat groendiensten werd deze zomer een noodplan afgekondigd. Zo kwam de groendienst van Stad Kortrijk heel wat handen tekort om parken, hagen en graskanten binnen de perken te houden. En bij de Commonwealth War Graves Commission (CWGC), die instaat voor het onderhoud onze militaire begraafplaatsen, kampte men met zo’n grote maaiachterstand dat het noodgedwongen z’n managers en erfgoedspecialisten moest inzetten als tuinmannen. Beide instanties besloten om WAAK een belletje te geven om versterking in te roepen.

Who you gonna call? WAAK Groendienst!

De groendienst van Stad Kortrijk sloeg de handen in mekaar met de WAAK-groendienst en ging als één team te werk om de groenhinder te lijf te gaan. Voor het eerst in tien jaar werd er gefocust op “veiligheidssnoei”. Fiets- en wandelpaden hindervrij maken, zichtbaarheid op kruispunten garanderen en noem maar op. Onze WAAK Groendienst zette mee z’n schouders onder dit actieplan zorgde mee voor een veilig Kortrijk aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Uit respect voor ons erfgoed

Een proper onderhoud van onze militaire kerkhoven, zoals Tynecot Cemetery, is een vorm van respect voor de soldaten die voor onze vrijheid vochten. De Commonwealth War Graves Commission maakt er een punt van dat alles zorgvuldig manueel moet gewied worden, zodat deze laatste rustoorden altijd piekfijn ogen. Maar omdat het onkruid door de hevige regen een onbegonnen zaak begon te worden, schakelde de CWGC niet enkel het volledige eigen personeel (inclusief boekhouders!) in, het ging ook een samenwerking aan met onze WAAK Groendienst. Dus ook WAAK draagt z’n steentje bij aan het onberispelijk houden van ons militair erfgoed.

Kom meer te weten over onze Groendienst.

WAAK - Steven Maes
Op zoek naar ervaren groene vingers?

Contacteer me voor meer info!

Steven Maes
Commercieel Verantwoordelijke

sales@waak.be
T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen