Privacy verklaring

Inleiding

Maatwerkbedrijf WAAK heeft als belangrijkste opdracht oplossingen bieden op maat voor onze klant, via de creatie van aangepaste jobs voor onze medewerkers met een arbeidsbeperking.
Via deze website willen wij u zo goed en zo juist als mogelijk informeren over ons aanbod en onze werking. We proberen de informatie op onze website zo up-to-date mogelijk te houden. U kan deze website vrij bezoeken zonder uw persoonlijke gegevens te vermelden. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met onderstaand privacy en cookie beleid.

Verwerking van persoonsgegevens

WAAK hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer en handelt overeenkomstig de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens.
Tevens voldoen wij aan de Europese regelgeving inzake de verwerking van persoonsgegevens (Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679). Persoonsgegevens worden enkel verwerkt binnen de context waarin de gegevens worden aangebracht en conform de rechtsgrond voor verwerking. Uw persoonsgegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

Elke persoon van wie wij via deze website gegevens verwerken, kan zijn persoonlijke gegevens inkijken, ze laten verbeteren of deze laten verwijderen. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen met een kopie van uw identiteitskaart naar privacy.maatwerk@waak.be ter attentie van Bernard Samyn (databeveiligingsconsulent).

Cookie policy WAAK

1. Algemeen

WAAK (hierna genoemd “WAAK”, “wij”) maakt voornamelijk gebruik van cookies om uw surfervaring op waak.be (hierna genoemd de “Website”) te vergemakkelijken. Alle gegevens die WAAK haalt uit haar cookies zijn anoniem en worden alleen gebruikt om de klantervaring op de Website te begrijpen met als doel de prestaties en bruikbaarheid van deze Website te verbeteren.

WAAK is gerechtigd om deze cookie policy te updaten door een nieuwe versie te plaatsen op de Website. Het is in dit kader ten zeerste aangewezen om regelmatig de Website en de betreffende pagina waarop de cookie policy wordt weergegeven, te raadplegen om zeker te zijn dat u kennis hebt van enige wijzigingen. Van zodra een nieuwe cookie policy uitwerking zal krijgen, zal uw toestemming omtrent het gebruik van cookies wederom gevraagd worden.


2. Wat is een cookie?

Een cookie, ook wel bekend als een HTTP cookie, een web cookie of een browser cookie, is meestal een klein tekstbestand verzonden van een website en opgeslagen in de webbrowser resp. op het toestel van de gebruiker terwijl een gebruiker aan het surfen is op een website resp. gebruik maakt van een mobiele applicatie. Wanneer de gebruiker in de toekomst op dezelfde website surft, kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in de cookie worden opgehaald door de website om de website op de hoogte te brengen van de vorige activiteit van de gebruiker. Cookies werden ontworpen als een betrouwbaar mechanisme voor websites om de status van de website of de activiteit die gebruiker in het verleden heeft ondernomen, te herinneren. Ze helpen ons om uw bezoek aan de Website te optimaliseren, om technische keuzes te herinneren (bijvoorbeeld taalkeuze, een nieuwsbrief, enz.) en om meer relevante diensten en aanbiedingen te tonen. Indien u de Website wenst te raadplegen, raadt WAAK u aan om de cookies in te schakelen. Echter, indien u verkiest om dit niet te doen, bent u altijd vrij om ze niet in te schakelen.

Cookies kunnen omvatten: het klikken op bepaalde knoppen, inloggen of een opname van de pagina's welke door de gebruiker werden bezocht, zelfs maanden of jaren geleden. Hoewel cookies geen virussen kunnen bevatten en geen malware kunnen installeren op de gast computer, worden tracking cookies en vooral third-party tracking cookies vaak gebruikt als manieren om lange termijn gegevens van de browsergeschiedenis van individuen samen te stellen – een grote privacy bezorgdheid die aanleiding vormde voor de Europese en Amerikaanse wetgevers om actie te ondernemen in 2011. Deze cookieverklaring is in overeenstemming met de huidige Belgische Wet (Wet van 10/07/2012 tot vaststelling van bepalingen betreffende de elektronische communicatie, BS 20/9/2012).

Deze Website gebruikt verschillende types van cookies:

  • De strikt noodzakelijke cookies: zoals de naam al doet vermoeden zijn deze cookies strikt noodzakelijk om u in staat te stellen te surfen op de Website resp. gebruik te maken van het Platform of om bepaalde functies, dewelke u hebt aangevraagd, te voorzien.
  • Cookies voor functionaliteit: deze cookies verbeteren de functionaliteit van de Website door het opslaan van uw voorkeuren.
  • Tracking cookies: deze cookies zullen gebruikerssessies overleven. Wanneer de Max-Age van een permanente cookie is ingesteld op 1 jaar, dan zal binnen dat jaar de initiële waarde, opgenomen in die cookie, terug verzonden worden naar de server iedere keer de gebruiker de server bezoekt. Dit wordt gedaan om essentiële informatie op te slaan, zoals hoe de gebruiker initieel naar de Website is gekomen. Om deze reden worden ze ook wel tracking cookies genoemd. Bijvoorbeeld, zodra u de gewenste taal hebt gekozen, zal de Website uw voorkeur opnemen in een permanente cookie en opslaan op uw browser. Wanneer u daarna opnieuw de Website bezoekt, zal de Website die permanente cookie gebruiken om ervoor te zorgen dat de inhoud wordt geleverd in de door u gewenste taal.
  • Prestatie cookies: deze cookies helpen om de prestaties van de Website te verbeteren en aldus zo een betere gebruikerservaring te voorzien. WAAK maakt gebruik van Google Analytics, een populaire webanalyse-service aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies om WAAK te helpen analyseren hoe gebruikers de Website gebruiken. Het registreert het aantal bezoekers en vertelt WAAK zaken over hun algehele gedrag – zoals de typische duur van een bezoek aan de Website of het aantal pagina’s dat een gebruiker gemiddeld bekijkt.
  • Third party cookies: om haar communicaties te ondersteunen heeft WAAK haar inhoud verankerd in sociale media kanalen, zoals onder meer YouTube, Facebook, Twitter en LinkedIn, alsook maakt WAAK gebruik van de sharing mogelijkheden op sociale netwerken. De kanalen die WAAK gebruikt, kunnen cookies bevatten van deze websites en WAAK controleert deze niet. U dient de relevante website van deze derden te raadplegen voor meer informatie over deze cookies.


3. Lijst van cookies die de Website gebruikt

De tabel hieronder bevat een opsomming van de cookies die WAAK desgevallend gebruikt en welke informatie deze opslaan.

Google Analytics cookies

Wij gebruiken Google Analytics cookies om gegevens te verzamelen over uw sessies op onze website. Voor meer informatie rond de werking van deze cookies, consulteer aub de cookie & privacyverklaring van Google.

  • _GA
  • _GID
  • _UTMA
  • _UTMZ

Hotjar cookies

Wij gebruiken Hotjar cookies om informatie over uw surfgedrag en muisbewegingen te analyseren. Gelieve de Hotjar cookie policy te consulteren voor meer informatie over deze cookies.

  • _HJINCLUDEDINSAMPLE

Andere website cookies

  • CakeCookie [DASSHOP-REMEMBER35]: deze cookie zorgt ervoor dat een gebruiker automatisch terug ingelogd is op de website. Duur: deze vervalt na 2 weken.
  • CakeCookie [visited_pages]: deze cookie houdt bij welke pagina's binnen de website werden bezocht. Duur: deze vervalt wanneer de paginasessie vervalt (bij sluiten van de website).
  • DASSHOP: deze cookie houdt sessiegegevens zoals IP-adres en browserdetails bij. Duur: deze vervalt na 3 uur, zonder vernieuwing van de sessie.
  • cookieconsent_status: deze cookie houdt de status van de cookieconsent popup bij. Duur: deze vervalt na 1 jaar.


4. Cookies uitschakelen

Er zijn een aantal opties beschikbaar om het opslaan van cookies te voorkomen. Gelieve de websites van de verschillende browsers te bezoeken om te leren hoe u de opslag van cookies kan blokkeren. Het is goed te beseffen dat wanneer u beslist om al uw cookies te verwijderen u hoogstwaarschijnlijk al uw gebruikersnamen en paswoorden op alle websites die u bezoekt, moet heringeven, waar u dus voordien niet eens moest over nadenken. Zoals reeds vermeld, kunnen cookies een echte aanwinst zijn voor uw surfervaring op het web. Wenst u meer te weten over cookies, gelieve de website www.allaboutcookies.org te bezoeken. Deze website voorziet meer informatie over cookies, legt gedetailleerd uit hoe u de cookies die u vindt, kunt verwijderen en het toont u hoe u vertrouwde websites kunt toestaan om cookies op te slaan op uw computer.

Informatie delen op sociale media en links naar andere sites

Onze nieuws items op de Website kunnen door middel van een deel-knop gedeeld worden op de sociale media kanalen Facebook en LinkedIn.
De Website bevat ook links naar andere websites waarover WAAK geen zeggenschap heeft en waarvoor het ook geen verantwoordelijkheid aanvaardt. WAAK kan echter ook niet garanderen dat deze websites en sociale media kanalen een privacybeleid naleven overeenkomstig de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en de AVG regelgeving. We raden gebruikers dus aan dit zelf na te gaan door de privacy verklaringen te raadplegen die op iedere website moeten voorkomen.


Versie privacy verklaring

WAAK kan op elk moment, zonder verdere en voorafgaande kennisgeving, de privacy verklaring aanpassen. Deze privacy verklaring werd het laatst aangepast op 31/05/2018.

Info en vragen

Hebt u na het lezen van deze privacy verklaring nog vragen, neem dan zeker contact op met Bernard Samyn fungerend als databeveiligingsconsulent op het telefoonnummer 056 36 34 34 of stuur een e-mail naar privacy.maatwerk@waak.be.

Terug naar boven