Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Doelstelling #4: Onderwijs en levenslang leren

SDG4 - Kwaliteitsonderwijs

Een degelijke opleiding is noodzakelijk als je een goede job wil. Bij WAAK zetten we dan ook sterk in op het opleiden van onze medewerkers. Zo wordt iedereen die bij ons als maatwerker start, georiënteerd in ons interne opleidingscentrum. Op die manier ontdekken ze welke activiteit hen het meest ligt (metaalassemblage, bekabeling of kunstofassemblage, groendienst…).

Wij kiezen er bewust voor om hen in een kleine groep en in een afgeschermde omgeving te laten proeven van wat WAAK hen te bieden heeft. Dit lukt veel beter dan dat ze dit direct ondervinden op de productievloer, die soms heel overweldigend kan zijn. Wij zijn een 10-tal jaar geleden met ons interne opleidingscentrum gestart. Op basis van deze ervaring kunnen we zeggen dat de slaagkansen van mensen die eerst een oriëntatieperiode in het opleidingscentrum doorlopen hebben veel groter zijn dan bij mensen bij wie dit niet het geval is. Dit is dan ook de reden waarom dit standaard is geworden in WAAK.

Uiteraard stopt het verhaal niet na deze oriënterende inleiding. Zo volgen mensen doorheen hun WAAK-carrière verschillende opleidingen: van specifieke werkgerelateerde opleidingen (veiligheid, ergonomie, lassen…) tot algemene zaken, zoals lessen Nederlands bijvoorbeeld. Wat dat laatste betreft, investeren we jaarlijks tot 150.000 euro hierin. 14% van de WAAK-medewerkers (300-tal personen) is van een vreemde origine. Velen onder hen spreken geen of nauwelijks Nederlands, Frans of Engels. Omdat het uiteraard heel moeilijk is om samen te werken als je niet met elkaar kunt communiceren, bieden wij lessen aan.

Een andere algemene opleiding die wij jaarlijks aanbieden, is leren lezen en schrijven. Er zijn mensen in onze organisatie die dit – wegens allerlei redenen – nog niet voldoende beheersen. Wij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Door hen opleiding en onderwijs aan te bieden, zorgen we ervoor dat deze afstand verkleind wordt. Het zorgt ervoor dat ze sterker in het leven staan.

WAAK opleidingscentrum

ontdek onze andere sdg's

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen