Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

WAAK is SDG champion

26 oktober 2022
WAAK - SDG champion

WAAK is het grootste maatwerkbedrijf van Zuid-West-Vlaanderen. Het bedrijf wordt voornamelijk geassocieerd met sociaal ondernemen. Dat klopt, maar dat is slechts één deel van het verhaal, want WAAK gaat verder dan de meeste maatwerkbedrijven. WAAK zet namelijk al jaren sterk in op duurzaamheid en circulariteit. De duurzaamheidsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties (VN) vormen hierbij de leidraad. Het is een kader waaraan ze hun activiteiten aftoetsen.

Van SDG Pioneer tot SDG Champion

Om bedrijven te stimuleren om meer duurzaam te worden, reikt de VN jaarlijks de SDG-awards uit. In het verleden werd WAAK al een aantal keer ‘SDG Pioneer’, maar dit jaar stelde het maatwerkbedrijf zich kandidaat om ‘SDG Champion’ te worden. Dit is de overtreffende trap van ‘SDG Pioneer’. Voorwaarde om deze prijs in de wacht te kunnen slepen, is dat je als bedrijf moet voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Deze doelstellingen zijn op hun beurt verbonden met een aantal verplicht te behalen targets. WAAKs nominatie om SDG Champion te worden, was afhankelijk van werkgeversorganisatie Voka, die het bedrijf aan een diepgaande doorlichting onderwierp. WAAK is SDG Champion 2022

Doorgelicht en goed bevonden

WAAK slaagde met vlag en wimpel. Zo konden het gebruik van Ocean Plastics (afval uit de oceaan die tot plastic wordt herwerkt) voor het produceren van schoonmaakstelen en handgrepen, het recupereren van elastieken en plastic zakjes, het doorgedreven gebruik van natuurlijke bronnen, zoals regenwater en zonne-energie en vooral het refurbishen van Satellics ‘On Board Units’ (OBU’s) op veel bijval rekenen.

Bevestiging van WAAKs duurzame aanpak

Deze week kreeg WAAK het heugelijke nieuws dat ze één van de 28 Vlaamse bedrijven is die zich vanaf nu SDG Champion mag noemen. Gedelegeerd Bestuurder, Tim Vannieuwenhuyse, nam de prijs in ontvangst van minister van Werk, Economie en Innovatie, Jo Brouns. Tim Vannieuwenhuyse: “Ik ben ontzettend trots op deze award. Het bevestigt dat onze duurzame aanpak werkt en dat de keuzes die wij dagelijks maken de juiste zijn. Om hier als West-Vlaams maatwerkbedrijf tussen grote, internationale spelers zoals TVH, Daikin, Delaware en Volvo te mogen staan, is een ongelofelijke eer. WAAK wil graag pionieren en op die manier andere bedrijven triggeren en inspireren.”

Ontdek onze 17 duurzaamheidsdoelstellingen:

SDG #1 Armoede beeïndigen
SDG #2  Geen honger
SDG #3 Goede gezondheid en welzijn
SDG #4 Onderwijs en levenslang leren
SDG #5 Gendergelijkheid
SDG #6 Schoon water en sanitair
SDG #7 Betaalbare en duurzame energie
SDG #8 Waardig werk en economische groei
SDG #9 Industrie, innovatie en infrastructuur
SDG #10 Ongelijkheid verminderen
SDG #11        Duurzame steden en gemeenschappen
SDG #12 Verantwoorde consumptie en productie
SDG #13 Klimaatactie
SDG #14 Leven in het water
SDG #15 Leven op het land
SDG #16 Vrede, justitie en sterke publieke diensten
SDG #17 Partnerschap om doelstelling te bereiken

WAAK 17 sustainable development goals

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen