Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

1 miljoen stoelgangtests per jaar ter preventie van dikke darmkanker

10 november 2020
WAAK - tekstkit darmkankeronderzoek

De stoelgangtest ter preventie van dikke darmkanker redt jaarlijks zo’n 900 levens. Jaarlijks worden bij WAAK maar liefst 1 miljoen kits verzendklaar gemaakt. Dus wanneer je vroeg of laat een testkit ontvangt, weet dan dat dit de verdienste is van een team geëngageerde WAAK-medewerkers.

In 2013 startte de Vlaamse overheid in samenwerking met het CvKO (Centrum voor Kankeropsporing) met een bevolkingsonderzoek naar dikke darmkanker. Alle Vlamingen tussen 51 en 74 jaar krijgen om de twee jaar een screeningskit opgestuurd. Met die kit kunnen ze een staal nemen van hun stoelgang die ze vervolgens opsturen naar een laboratorium dat het staal gratis test op sporen van dikke darmkanker. De stoelgangtest kan op die manier zo’n 900 levens per jaar redden.

Samen met 4Werk, de overkoepelende organisatie van West-Vlaamse maatwerkbedrijven, ontwikkelde WAAK een carrousel op maat die medewerkers in staat stelt om de verschillende onderdelen van de testkits efficiënt en vlot in de houders te plaatsen om ze vervolgens in de omslagen te schuiven. Ondertussen is de oorspronkelijke carrousel geëvolueerd in een lijnopstelling met ‘vormschouders’ op maat van de testkit waardoor het hele proces coronaproof kan verlopen.

Kom meer te weten over Verpakkingswerk

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen