JAARLIJKSE ZOMERSLUITING WAAK is gesloten van 21/07 t.e.m. 15/08. Meer info

Haspels recuperen, een win-win situatie.

WAAK - circulair met haspels

Ons consumptie-wegwerpmodel staat meer dan ooit op de helling. Drastische materiaaltekorten en grondstofprijzen die de hoogte inschieten, doen mensen nadenken over hoe het anders kan. Ook bij WAAK staat dit hoog op onze agenda. Circulariteit is hierbij het sleutelwoord. Wij geloven dat iedereen er wel bij zou varen als ondernemingen, en bij uitbreiding onze volledige economie, zouden evolueren naar een circulair model. 

Circulariteit, meer dan een modewoord

In een circulaire economie worden materialen en producten zo lang mogelijk gebruikt. Dat kan door hun levensduur te verlengen, door ze te hergebruiken, herstellen, opknappen of te recycleren. Op die manier worden grondstoffen niet langer uitgeput en wordt er intrinsieke meerwaarde gecreëerd. Een dergelijke aanpak staat haaks op de tot nog toe gangbare wegwerpeconomie.

Onze eigen business tegen het circulaire licht houden

Bij WAAK realiseren we niet alleen duurzame en circulaire projecten voor andere bedrijven, ook houden we onze eigen business tegen het spreekwoordelijke circulaire licht. Zo stapten we af van “wegwerppaletten”, die in plaats van weggegooid, hersteld en hergebruikt worden, en jaarlijks worden tot  248.000 elastieken en 172.000 plastieken zakjes uit de afvalstroom gehaald, gerecupereerd en opnieuw in gebruik genomen 

WAAK - circulair met haspels

Haspels: volledig recupereerbaar

Sinds kort kunnen we ook de volledige recuperatie van haspels aan ons lijstje toevoegen. De haspels zijn gemaakt uit hout (multiplex) waarop koperdraad of elektrische kabels opgerold zitten. In plaats van ze te ontmantelen en weg te gooien na gebruik, hebben we besloten om de haspels te recupereren, herverpakken en terugsturen naar de leverancier die ze dan opnieuw in gebruik neemt. 

Een win-win situatie voor iedereen

Dit is een win-win situatie voor alle partijen: er verdwijnt minder hout in de afvalcontainer, wat goed is voor het milieu, er moet geen tijd meer gestopt worden in het demonteren van de haspels, wat veel tijd en geld kost. En omdat we bovendien nog een vergoeding krijgen voor de teruggebrachte haspels, sparen we op het eind van de rit geld uit. Door de haspels te gaan recupereren, zullen we per jaar zo’n 2.340 haspels, ofwel 13.860 kg hout van de afvalberg redden! Dit project maakt duidelijk dat circulariteit niet ten koste hoeft te gaan van opbrengst. Wel integendeel!

WAAK - Kristof Hots
Heb je een circulair idee dat je wilt uitwerken?

Of wil je een concreet project bespreken? Contacteer me gerust.

Kristof Hots
Directeur Sales & Marketing

kristof.hots@waak.be
T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen