Eindejaarssluiting WAAK is gesloten van 25-12 tot 03-01-2024. Meer info

WAAK gaat MEGA: 1 megawattpiek op het dak

02 juni 2022
WAAK - duurzaam zonnepanelen

3.883! Zoveel zonnepanelen liggen er op de daken van WAAK. De site in de Vijverhoek werd al eerder voorzien van panelen. In samenwerking met MR Solar volgde ondertussen een tweede installatie. Een totale investering van 1,6 miljoen euro.

WAAK blijft verder inzetten op duurzame energie. Met de zonnepanelen produceren we 1.012 kilowattpiek (kWp) elektriciteit per jaar, het equivalent van de hoeveelheid energie waarmee je zo’n 285 gezinnen een jaar van groene stroom kan voorzien. Dit resulteert eveneens in een vermindering van onze CO2-uitstoot met een stevige 600 ton per jaar. Een mooie inspanning, maar zeker niet de enige die we doen om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen: regenwaterrecuperatie, spouwmuurisolatie en optimalisatie van o.a. de persluchtinstallatie enzovoort. 

Ook voor de pas geopende nieuwbouw in de Vijverhoek, die de afdelingen Inhouse enclavewerk en Groendienst huisvest, kiezen we vol voor duurzaamheid. Om het er koel te houden, opteren we niet voor actieve koeling (airconditioning), maar wel voor natuurlijke, passieve oplossingen zoals zonwering, ventilatie en de mogelijkheid tot free cooling. Er zijn ook laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen en tuingereedschap op oplaadbare batterijen, een overdekte opslagplaats voor groenafval en een extra grote fietsenstalling.

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen zijn bij WAAK geen loze woorden. Het zit vervat in ons DNA en we passen het dagelijks toe.  

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen