WAAK sleept Voka Charter Duurzaam Ondernemen in de wacht

30 juni 2022
WAAK wint VCDO charter 2023

Vorig jaar schreef WAAK zich in voor het SDG Champion-traject. ‘SDG Champion’ is een duurzaamheidslabel van de Verenigde Naties (VN). Om dit te verkrijgen, moet je als bedrijf aan een aantal duurzaamheidsdoelstellingen voldoen. Deze doelstellingen zijn op hun beurt verbonden met verplicht te behalen targets. Werkgeversorganisatie Voka begeleidt de bedrijven die zich in dit traject inschreven. Na een diepgaande doorlichting bleek WAAK hieraan te voldoen. Nu wordt onze aanpak beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Dit is een eerste grote stap om SDG Champion te kunnen worden.WAAK sleept Voka Charter Duurzaam Ondernemen in wacht

Consequent duurzaam

Als maatwerkbedrijf wordt WAAK voornamelijk geassocieerd met sociaal ondernemen. Dat klopt, maar bij WAAK gaan we nog een stap verder. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat duurzaamheid en circulariteit de toekomst zijn van onze maatschappij en economie. Naast het menselijke, sociale aspect, spelen die zaken dan ook een centrale rol in onze bedrijfsstrategie. Niet alleen bepaalt het ons dagelijks handelen (voorbeelden vind je hier), ook onze activiteiten worden aan de hand van dit kader afgetoetst. Zo scheppen we graag de nodige ruimte om duurzame of circulaire projecten te kunnen uitvoeren. Omgekeerd weigeren we ook opdrachten die hier niet aan beantwoorden. Deze consequente aanpak is nu opnieuw* met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) beloond.

Eerste grote stap om SDG Champion te worden

Dit charter wordt toegekend aan bedrijven die deelnemen aan het SDG Champion-traject van de Verenigde Naties (VN). ‘SDG Champion’ is een keurmerk voor ondernemingen, die zich inzetten voor duurzaamheid. Vrijblijvend is dit uiteraard niet, want de bedrijven die hieraan deelnemen moeten aan een aantal vooropgestelde duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs of Sustainable Development Goals) voldoen. Deze zijn op hun beurt gekoppeld aan bepaalde targets. Werkgeversorganisatie Voka begeleidt de ingeschreven ondernemingen om deze te behalen. Bedrijven die hierin slagen, krijgen het Voka Charter. Dit is de eerste grote stap om SDG Champion te worden.WAAK wint 20e keer VCDO charter van Voka

WAAK doorgelicht

In het kader hiervan werden de bedrijfsactiviteiten van WAAK aan een diepgaande doorlichting onderworpen. Zaken die bij Voka op veel bijval konden rekenen, waren het refurbishen van Satellics OBU’s (On Board Units of tolkastjes), het gebruik van Ocean Plastics (die in Green Plastics worden omgezet) voor het maken van onze schoonmaakstelen en handgrepen, het recupereren van elastieken en plastic zakjes, opvangen en gebruiken van regenwater, installeren van zonnepanelen en het hergebruik van spuitgietresten.

Een mooie beloning

Dat we als maatwerkbedrijf het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst mogen nemen, is een mooie beloning voor en een bevestiging van datgene waarvoor al onze medewerkers zich dagelijks inzetten. Wij zijn dan ook ontzettend trots hierop. In oktober nemen we de volgende horde. Dan komen we te weten of we ons ook SDG Champion mogen noemen.

* In het verleden kreeg WAAK al 18 keer het Charter Duurzaam Ondernemen. Toen waren we telkens kandidaat om 'SDG Pioneer' te worden (ook in dit kader wordt het Charter Duurzaam Ondernemen uitgereikt). Nu hebben we ons voor de eerste keer kandidaat gesteld om 'SDG Champion' te worden. 

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen