Eindejaarssluiting WAAK is gesloten van 25-12 tot 03-01-2024. Meer info

2 maal 200!

09 januari 2023
WAAK - ZOWE

Van Zorgzaam Werk naar betaald werk

ZOWE staat voor Zorgzaam Werk en is een initiatief van WAAK en De Branding (zusterbedrijf van WAAK). ZOWE organiseert arbeidszorg, dit is onbetaalde arbeid in combinatie met zorg op maat. De bedoeling hiervan is om mensen terug te activeren. Zo kunnen ze ofwel in de richting van betaald werk evolueren ofwel, als betaald werk niet haalbaar is, in de arbeidszorg blijven. In het eerste geval kunnen ze binnen WAAK blijven en als maatwerker aan de slag gaan in één van de verschillende afdelingen. WAAK en ZOWE hebben in 2022 beiden een belangrijke mijlpaal neergezet en elk 200 mensen kunnen aanwerven/laten doorstromen. 

200 medewerkers voor WAAK

Vanuit WAAK was het de doelstelling om dit jaar 200 mensen aan te werven en dat is gelukt! Ismail Ismaili kon na een geslaagde stage als 200e nieuwe medewerker starten bij Inhouse Enclavewerk op de enclave bij TVH in Waregem. 

200 medewerkers voor ZOWE

Sinds de start in 2015 slaagde ZOWE er in om 200 mensen te laten doorstromen naar betaald werk. Django Verschoore heeft de eer om als 200ste medewerker door te vloeien naar de Groendienst van WAAK.

Op dezelfde weg verder gaan

2 maal 200 medewerkers aanwerven, was nooit een doel op zich, maar het toont wel aan dat WAAK en ZOWE er in slagen om elk vanuit hun rol een ruim publiek te bereiken. De nauwe samenwerking legt ons met andere woorden geen windeieren. In 2023 gaan we dan ook op dezelfde weg verder!

WAAK - ZOWE
Van links naar rechts: Django Verschoore met zijn werkbegeleider Jonas De Cock en Ismail Ismaili met zijn werkbegeleider Sam Desimpelaere.

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen