Akoestisch en circulair, een perfecte match!

09 maart 2023
Circulaire akoestisch wand WAAK

Robberechts nv is een metaalverwerkend bedrijf uit Turnhout dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren en verhandelen van kantoormeubilair. Het bedrijf streeft ernaar om dit op een zo duurzame en circulair mogelijke manier te doen. Ons voorstel om samen akoestische panelen voor bureauruimtes te ontwerpen en maken die 100% circulair zouden zijn, klonk hen dit als muziek in de oren.  Circulair akoestisch paneel WAAK

Het leuke aan de panelen is dat ze volledig circulair zijn. Zo is de hoes gemaakt van afgedankte jeansbroeken. Ook het frame is gemaakt uit gerecycleerd aluminium en kan opnieuw en opnieuw ingezet worden. Is de stof versleten? Dan kan je die makkelijk vervangen, zo hoef je het product niet volledig weg te gooien. Het eindresultaat? Zero waste en een product dat je oneindig kan hergebruiken. Dit is waar we als bedrijf naar streven! WAAK op Wonder Festival Kortrijk

In september 2022 mochten we het project voorstellen op het circulaire Wonder Festival. Dit festival wordt georganiseerd door Designregio Kortrijk, een organisatie die creativiteit, innovatie en ondernemerschap in de Leiestreek wil stimuleren. Dat we dit project bij internationale en gelijkgestemde ondernemers mochten voorstellen, toont aan dat het mensen inspireert en op heel wat bijval kan rekenen.

Akoestisch paneel WAAK en Robberechts nv

Als maatwerkbedrijf dat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel voert, geloven wij sterk in de mogelijkheden van de ecologische economie. Wij willen pionieren op dit gebied, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom willen wij graag andere, vooruitstrevende bedrijven de hand reiken om samen stappen te zetten en een voorbeeld te zijn naar anderen toe. Samen kunnen wij het verschil maken! 

Ontdek onze andere circulaire projecten

Kristof Hots Sales WAAK
Interesse in een circulaire samenwerking?

Heb je een circulair idee of project in de stijgers staan, maar zoek je nog de nodige ondersteuning? Ik help je graag verder!

Kristof Hots

Directeur Sales & Marketing

M kristof.hots@waak.be

T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen