Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Maatwerkbedrijf WAAK investeert in opleidingen en wint VCDO-award van Voka

01 juli 2024
WAAK investeert in opleidingen medewerkers

WAAK heeft het afgelopen jaar haar opleidingsaanbod herbekeken, uitgebreid en geprofessionaliseerd. Daardoor zijn we nu erkend als Vlaams Onderwijsverstrekker en geaccrediteerd om opleidingen te geven aan eigen medewerkers (maatwerkers en omkaderend personeel), maar ook aan medewerkers van andere ondernemingen en maatwerkbedrijven. Het is de missie van ons bedrijf om onze maatwerkers sterker te maken. Door te investeren in hun ontwikkeling worden ze niet alleen als individu beter, het is ook voordelig op maatschappelijk vlak. Voka beloonde onze inspanningen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

WAAK, officieel opleidingsverstrekker

Het is de missie van WAAK om duurzame tewerkstelling te creëren voor haar medewerkers. WAAK realiseert dit door in te zetten op twee domeinen: enerzijds door moeilijk werk makkelijk(er) te maken door de inzet van technologie en het opsplitsen van complexe taken in behapbare deeltaken (ons slimme meterproject voor Fluvius is hiervan een mooi voorbeeld) ; anderzijds door de medewerkers sterker te maken. Om maatwerkers vanaf de start van hun loopbaan te versterken, werd de jarenlang opgebouwde expertise gebundeld in het opleidingspakket 'Werken In Productie'. WAAK werd hiervoor erkend als Vlaams Opleidingsverstrekker. Daardoor zijn we geaccrediteerd om opleidingen te geven aan eigen medewerkers, maar ook aan medewerkers van andere bedrijven/maatwerkbedrijven. Het opleidingspakket bedraagt 80 uren en omvat diverse, praktische en relevante thema’s die betrekking hebben op het werken op een productievloer. De bedoeling is om de cursisten voor te bereiden op een duurzame tewerkstelling binnen WAAK of in een ander maatwerk- of productiebedrijf.

WAAK team opleidingen

Opleidingscentrum en verdere professionalisering

De opleidingen worden gefaciliteerd door het Opleidingscentrum (OC) dat voorzien is van alle benodigdheden en al enkele jaren functioneert als dé opleidingsinstantie voor maatwerkers binnen WAAK. Het afgelopen jaar hebben de lesgevers van het Opleidingscentrum hun opleidingen herzien, uitgebreid en verder geprofessionaliseerd. Het aantal bestaande lesgevers werd aangevuld met vakspecialisten die diepgaande kennis hebben over hun vakgebied. Ze volgden bovendien ook didactische trainingen waarbij hen aangeleerd werd hoe ze op een efficiënte en effectieve manier kennis kunnen overbrengen naar ons specifiek doelpubliek. 

WAAK train the trainer sessie Groep Maatwerk

Aandacht voor praktijk en soft skills maatwerkers

Ook ons lesaanbod is breder geworden waarbij er naast praktische lessen (kwaliteit, werkbaar werk, ergonomie, werkplekleren, veilig werken…) ook aandacht is voor de soft skills van de cursisten. In deze cursussen worden ze gestimuleerd om na te denken over hun persoonlijke ontwikkeling en doelen, welke richting ze uitwillen qua loopbaan, hun groeipotentieel, karakter… Deze skills staan los van hun professionele carrière, maar zorgen ervoor dat ze als mens sterker in hun schoenen staan. Uit ervaring weten we dat wie zich goed in zijn/haar vel voelt, ook beter presteert op de werkvloer. 

WAAK Opleidingscentrum

Na afronding van het opleidingstraject krijgen maatwerkers die bij WAAK aan de slag willen een concrete werkpost toegewezen binnen de productieafdeling. Dit uiteraard op basis van hun interesses, talenten en ambities. Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt, bewijzen de cijfers. Dankzij de preliminaire opleidingsfase gaat maar liefst 94% van de kandidaat-maatwerkers effectief bij ons aan de slag.

WAAK wint Voka Charter Duurzame Ondernemeningen

WAAK wint VCDO Award (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) 

Het sterker maken van medewerkers biedt niet enkel voordelen voor WAAK als maatwerkbedrijf. Mensen die stevig in het leven staan, komen ook de maatschappij ten goede. WAAK is in West-Vlaanderen al sinds jaar en dag één van de grootste pleitbezorgers van duurzaam ondernemen. In 2022 werd dit al beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) en de SDG Champion Award van de Verenigde Naties. Het opleiden van onze maatwerkers sluit perfect aan bij dit duurzaam plaatje. Opnieuw ging dit bij Voka niet onopgemerkt voorbij waarop besloten werd om ons de VCDO Award 2024 toe te kennen. Ze gaven aan dat onze sterke investering in opleidingen één van de hoofdredenen hiervoor was. Een mooie beloning voor de inspanningen van onze opleidingsmedewerkers en een titel die we met heel veel trots zullen dragen!

WAAK - Kristof Hots
Interesse in een duurzame samenwerking?

Let's talk!

Kristof Hots

Directeur Sales & Marketing

kristof.hots@waak.be
T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen