Nieuwe ERP-software voor WAAK: SAP S/4HANA

SAP implementatie WAAK

Nieuwe ERP-software voor WAAK: SAP S/4HANA

Als onderdeel van een digitaliseringsstrategie en om de concurrentiële slagkracht van WAAK te versterken, vervangt WAAK het bestaande ERP-systeem door SAP S/4HANA. De implementatie wordt volledig uitgevoerd door Ctac, met ondersteuning door SAP België en Luxemburg. 

WAAK zocht vervanging voor het bestaande ERP-programma, een maatwerkoplossing die door de interne IT-afdeling samen met Realdolmen werd ontwikkeld. “Die software functioneerde nog prima maar het onderhouden van deze oplossing werd stilaan te moeilijk en is helemaal niet future-proof,” zegt Tobias Pauwels, Sales Manager bij Ctac België. “Met de standaard best practices van SAP is het mogelijk om een geïntegreerde process flow te creëren, waarbij courante bedrijfsprocessen, zoals het boeken van transacties tussen verschillende bedrijfsunits bijvoorbeeld, volledig automatisch verlopen. Er is bewust voor een standaardapplicatie gekozen, die weliswaar nog volop kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld met onze BI-tool en met de Industrie 4.0-tools waar we mee werken.” 

Daar bovenop zorgt de ingebouwde HANA-technologie ervoor dat alle boekingen en andere acties voortaan in realtime tevoorschijn komen in het systeem. Met de huidige software moet men eerst ’s nachts nog een rapport uitdraaien om een actuele stand van zaken te krijgen. Ook inzake gebruiksgemak is de SAP-software een enorme stap voorwaarts.

Processen en rapportering uniformiseren

Aan de keuze voor SAP en Ctac is een analyse van een vol jaar voorafgegaan. “Voor ons is dit een keuze op lange termijn,” zegt Bart De Praetere, verantwoordelijk voor Business Process Management ERP bij WAAK. “Ongetwijfeld gaan we ook na de migratie nog een beroep op hen blijven doen. Er is ook een goede match qua bedrijfscultuur; net als bij WAAK zijn ze bij Ctac ook heel down to earth.” 

De overstap naar de nieuwe ERP-software zal weliswaar enige aanpassing vergen van de medewerkers, maar volgens De Praetere staat daar heel wat tegenover: “Wij verwachten een aanzienlijke efficiëntiewinst door zowel de processen als de rapportering binnen de hele onderneming te uniformiseren. Zo zullen we sneller en duidelijker zicht krijgen op zaken als het rendement van de verschillende bedrijfsunits, en daar ook beter op kunnen reageren.”

Volgens Tim Vannieuwenhuyse, Algemeen Directeur van WAAK, is de investering in nieuwe ERP-software nodig om te kunnen blijven concurreren. “Zelfs als maatwerkbedrijf moeten we zorgen dat we dezelfde kwaliteit en klantenservice kunnen bieden als onze commerciële concurrenten in de maakindustrie. Daar slagen we alleen in als we ook op technologisch vlak de juiste keuzes maken.”

De implementatie van het digitaliseringsproces wordt gespreid over drie jaar waardoor de dagelijkse werking van de onderneming steeds verzekerd blijft. Uiteindelijk zal de nieuwe ERP-software door circa 380 medewerkers van WAAK worden gebruikt.

The Incredible SAP Project

Met de interne campagne ‘The Incredible SAP Project’ wil WAAK de medewerkers zoveel mogelijk betrekken bij de verschillende projectfases van de SAP-implementatie. Incredible zal het resultaat zeker zijn, de weg naar implementatie zeker en vast! Met 40 key users en process owners staan we ’40 man sterk’. Voeg daar de insteek van Simplifying Suzan aan toe zodat de gekozen oplossingen voldoende standaard-uniform en eenvoudig zijn. Power Pete focust op de competitiviteit en kracht in de ERP-machine en in WAAK als organisatie. Ten slotte gaat Christal Clear voor duidelijke en accurate cijfers, zuivere masterdata, transparantie en inzichtelijkheid.

Meer weten over Ctac en SAP.
 

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen