Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

WAAK Metaalassemblage vervolledigt machinepark met LVD Strippit PX ponsmachine

10 juni 2024
Ponslijn in de Metaalassemblage afdeling van WAAK

WAAK Metaalassemblage is gespecialiseerd in manuele assemblage en biedt uitgebreide metaalbewerkingstechnieken aan, zoals lasersnijden, lassen en poedercoaten. Klanten kunnen hun volledige productiewerk aan WAAK outsourcen. Om de klanten een totaaloplossing te kunnen aanbieden voegde WAAK recentelijk een geavanceerde LVD Strippit PX ponsmachine toe aan haar reeds uitgebreide machinepark. 

De medewerkers van WAAK Metaalassemblage zijn gespecialiseerd in manuele assemblage en beheersen alle gangbare metaalbewerkingstechnieken, gaande van lasercutting, plooien, zagen, persen en lassen tot poedercoating. Alle technieken zijn onder één en hetzelfde dak terug te vinden waardoor klanten hun productiewerk deels of volledig aan WAAK kunnen uitbesteden. 

Ponslijn LVD PX Strippit

Vertrouwen in de expertise van WAAK Metaalassemblage

Klanten vertrouwen op de expertise van WAAK, zoals Belintra, die de basisbewerkingen van hun ziekenhuiskarretjes in WAAK laat uitvoeren ; Smappee, die hun slimme laadpalen in WAAK laat vervaardigen en Metal Technics, die voor de montage en assemblage van o.a. koelwagens voor Colruyt Group op de medewerkers van WAAK rekent.

Machineoperator LVD ponsmachine WAAK Metaalassemblage

LVD Strippit PX Ponsmachine

Om de klanten nog beter te kunnen bedienen, investeerde WAAK Metaalassemblage in een state-of-the-art LVD Strippit PX ponsmachine. De volautomatische machine kan materialen van 1250 x 2500 mm tot 1525 x 3050 mm ponsen. De ponsmachine beschikt hiertoe over een ponskracht van 20 ton (200 kN). 

Ponslijn WAAK Metaalassemblage

Meer dan ponsen: veelzijdige ponsmachine

Naast ponsen kan de machine ook tappen en vormen, wat de machine qua mogelijkheden enorm veelzijdig maakt. Afhankelijk van de dikte van het materiaal haalt de machine tenslotte snelheden van 500 tot 900 slagen per minuut en dat aan een hoge nauwkeurigheid (tot 0,1 mm nauwkeurig).

PX Strippit Ponslijn LVD

WAAK Metaalassemblage: Total solution provider

Als total solution provider die zijn diensten aan andere bedrijven aanbiedt, zijn we ervan overtuigd dat deze hightech ponslijn een meerwaarde biedt voor onze klanten en dat dit nieuwe projecten zal opleveren. Met de toevoeging van de machine beschikken we nu over een compleet en modern machinepark. Zeker in combinatie met onze andere specialisatie, manuele assemblage, stelt dit ons in staat om klanten een totaalpakket aan metaalbewerkingstechnieken aan te bieden. Welke techniek ze ook nodig hebben voor de vervaardiging van hun product, ze kunnen ervoor terecht bij WAAK Metaalassemblage! 

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen