WAAK op Europese Meeting Sociale Economie

12 februari 2024
WAAK en Tim Vannieuwenhuyse op Europese Meeting Sociale Economie

Onze Algemeen Directeur, Tim Vannieuwenhuyse was spreker tijdens de Europese Meeting Sociale Economie in Luik. In een future-proof Europa verdient de sociale economie een centrale plaats. In deze context vervult België een voortrekkersrol. We zijn dan ook ongelofelijk trots dat WAAK hiervan ‘spokesperson’ mag zijn en een belangrijke vertegenwoordigende rol in dit debat mag opnemen.

Maatwerkbedrijven zoals WAAK gaan verder dan reguliere bedrijven

Maatwerkbedrijven zoals WAAK gaan verder dan alleen het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. We helpen ook bij de ontwikkeling van hun talenten en helpen hen groeien als persoon. Daarin verschillen we van de reguliere economie, in die zin dat we veel verder gaan. Tegelijkertijd fungeren we ook als een regulier bedrijf en zijn we ook onderhevig aan de reguliere economie, want ook maatwerkbedrijven moeten economische meerwaarde genereren om hun voortbestaan als bedrijf te kunnen waarborgen. 

WAAK op Europese Meeting Sociale Economie

Ontdek de voordelen van werken met een maatwerkbedrijf

Sociale economie nauw verbonden met reguliere economie

Maatwerkbedrijven onderscheiden zich van de reguliere economie, maar zijn er ook heel nauw mee verbonden. Of zoals onze Algemeen Directeur stelt: “de betekenis en waarde van maatwerkbedrijven wordt niet bepaald door hun sociaal aspect, maar door de 'added value' die gecreëerd wordt voor en door de reguliere economie”. En net dat laatste is de reden waarom maatwerkbedrijven zo een belangrijke rol in de economie hebben.

WAAK op Europese meeting sociale economie

Wat is een maatwerkbedrijf? Lees meer!

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen