Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Wat zijn de voordelen om met een maatwerkbedrijf zoals WAAK te werken? 5 redenen opgelijst!

20 januari 2023
WAAK - maatwerkbedrijf

Waarom zou je als bedrijf samenwerken met een maatwerkbedrijf? Wat zijn de voordelen van werken met een sociale onderneming zoals WAAK? Het vaakst gehoorde argument is dat maatwerkbedrijven een grote maatschappelijk toegevoegde waarde bieden. Bedrijven die dit aanhalen - en dat worden er steeds meer - zijn zich vaak zeer bewust van hun corporate social responsibility. Een andere reden is dat we in staat zijn om grote volumes tegen de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Dat vinden bedrijven niet als ze hun productie naar het buitenland outsourcen. In bepaalde sectoren (waar strenge veiligheidsnormen gelden bv.) is een excellente kwaliteitscontrole essentieel voor hun product. Hieronder zetten we de 5 meest voorkomende redenen op een rijtje waarom bedrijven graag met een maatwerkbedrijf werken.

Hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid

Binnen WAAK hebben we experten in dienst die zich dagelijks buigen over de vraag ‘hoe kunnen we het werk voor onze maatwerkers makkelijker maken’. Ze realiseren dit door in te zetten op technologie, digitalisering en automatisering. Hierop inzetten brengt verder ook een bijkomend voordeel met zich mee en dat is dat het ons toelaat om te allen tijde tegemoet te komen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden die in veel sectoren (zero defect standard in HVAC-markt bijvoorbeeld) de norm zijn. Ook de vele controlesystemen, die wij in onze processen ingebouwd hebben, dragen hier aan bij. Als een klant kiest om met ons in zee te gaan, dan weet hij dat hij voor een betrouwbare partner kiest. Een mooi voorbeeld zijn de slimme elektriciteit- en gasmeters die we voor de Belgische netbeheerder Fluvius assembleren. WAAK camera controlesysteem

Hoge volumes

Als wij onze schouders onder een bepaald project zetten, is het noodzakelijk dat het werk kan opgedeeld worden in kleinere en relatief eenvoudige deeltaken. Voor onze mensen is het een noodzaak dat het werk gestandaardiseerd kan worden. Daartegenover staat wel dat wij met onze 2100 medewerkers (1800 maatwerkers en 300 mensen omkaderend personeel) heel grote volumes en scherpe deadlines aankunnen zonder ook maar in te boeten aan kwaliteit.

Productie van A tot Z uitbesteden

Als bedrijf kan je jouw volledige productie van A tot Z aan WAAK uitbesteden. Zo willen wij klanten een totaalpakket bieden. Dit is niet alleen handig meegenomen, bedrijven die die doen, krijgen nog een extra kers op de taart. Omdat we het werk in deeltaken moeten opdelen, nemen we het volledige productieproces onder de loep. Onze engineering-afdeling zorgt ervoor dat alle deelprocessen naadloos op elkaar aansluiten. Zo wordt het hele proces nog efficiënter én kwalitatiever dan voorheen.

Stel je liever een WAAK-team te werk op jouw productievloer? In dat geval kan je kiezen voor onze Inhouse Enclavewerk-oplossing. Welke voordelen dit voor jou inhoudt? Geen aanwervingsprocedure, nauwgezette begeleiding van professionals en goed-opgeleide medewerkers.

WAAK assemblage fiets

Verticale integratie, tijdswinst en logistieke voordelen

Doordat maatwerkbedrijven vaak sterk lokaal verankerd zijn en lokale partnerships uitbouwen, zorgt dit voor logistieke voordelen. Dit is bij WAAK niet anders. Onder ons dak zijn 4 afdelingen gehuisvest: kabelassemblage, metaalassemblage, verpakkingswerk & kunststofassemblage en de diensten-op-locatie. Deze verticale integratie biedt klanten, die hun volledige productie willen outsourcen, tal van voordelen. Voor laadpalen-producent Smappee doen we bijvoorbeeld zowel de elektrische bekabeling, als de metaalassemblage (de bekisting van de laadpaal). Dit biedt hen niet alleen een enorme tijdswinst, het beperkt ook het aantal aanspreekpunten en administratieve rompslomp tot een minimum.WAAK laadpaal

Maatschappelijke troeven: sociaal en duurzaam

Last but definitely not least, wie een partnership aangaat met een maatwerkbedrijf investeert in de maatschappij. Je creëert tewerkstelling voor mensen die in de reguliere markt nauwelijks of niet aan de bak zouden komen. Wie met WAAK in zee gaat, levert echter niet alleen een sociale bijdrage, maar ook een duurzame. WAAK focust vooral op duurzame en circulaire activiteiten, die het milieu ten goede komen. Ook in de uitvoering van haar activiteiten, streven we ernaar CO2-neutraal te zijn en te handelen in overeenstemming met de duurzaamheidsdoelstellingen of SDG’s van de Verenigde Naties. Een bedrijf als Belintra, dat logistieke oplossingen voor de zorg- en ziekenhuissector produceert, pakt er graag mee uit dat ze nauw samenwerken met een maatwerkbedrijf: het levert hen geloofwaardigheid op en het komt hun reputatie ten goede.

WAAK brievenbus laklijn

Wat is een maatwerkbedrijf? Alle informatie opgelijst.

Maatwerkbedrijven nemen mensen in dienst die omwille van fysieke of mentale problemen (of een combinatie van beide) moeilijk of niet aan de slag kunnen in het reguliere arbeidscircuit. In een maatwerkbedrijf vinden zij aan hen aangepaste arbeid en begeleiding. Maatwerkbedrijven zoals WAAK staan garant voor een best mogelijke kwaliteit en kunnen grote volumes aan. Daardoor kun je als bedrijf makkelijk je volledige productie aan hen outsourcen en je toespitsen op de taken die een grotere specialisatie vergen. Lees meer over wat een maatwerkbedrijf is en wat samenwerken voor jouw bedrijf kan betekenen.

Kristof Hots Sales WAAK
Interesse om met WAAK samen te werken?

Contacteer mij en laat ons samen tot een oplossing komen!

Kristof Hots

Directeur Sales & Marketing

kristof.hots@waak.be

T +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen