Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Manuele montage van batterijpakketten: kwaliteit op eerste plaats

19 januari 2024
WAAK Manuele montage

WAAK is gespecialiseerd in manueel montagewerk. Zo assembleren we laadpalen en alarmcentrales en recent voegden we daar nog het samenstellen van batterijpakketten aan toe. Voor de opdracht werd een montagelijn opgezet. Door de integratie van kwaliteitscontrolesystemen zorgen we ervoor dat het eindproduct perfect voldoet aan de door de klant gevraagde kwaliteitsvereisten.

Alomtegenwoordig: batterijpakketten of -modules

Batterijpakketten of -modules zijn tegenwoordig overal aanwezig en worden gebruikt in verschillende toepassingen waarin grote hoeveelheden elektrische energie nodig zijn. Je vindt ze bijvoorbeeld terug in hybride of elektrische voertuigen (EV’s), energieopslagsystemen (bv. zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij), noodstroomvoorzieningen en powerstations en medische apparatuur. 

WAAK manuele montage laadpaal

WAAK, gespecialiseerd in manuele montage

WAAK is gespecialiseerd in montagewerk. Zo assembleren we alarmcentrales en laadpalen voor elektrische auto's waarbij we de mechanische en elektrische componenten in de bekisting aanbrengen. Aan dit lijstje kunnen we nu ook het samenstellen van batterijpakketten toevoegen. Recent zetten we hier een montagelijn voor op.

Productontwerp en montageproces onder de loep

Als we onze vleugels onder een project zetten, worden we graag van bij de start betrokken. Daarbij nemen onze co-engineeringsteams in samenspraak met de klant het productontwerp onder de loep. Soms kan men door middel van een eenvoudige conceptwijziging vermijden dat er zich bepaalde kwaliteitsrisico’s voordoen. In tweede instantie wordt het productie- of montageproces geanalyseerd. Dat doen we om het werk voor onze medewerkers, die vaak nood hebben aan vast omlijnde opdrachten, behapbaar te maken. Tegelijk zorgen onze ingenieurs ervoor dat de montagestappen perfect op elkaar aansluiten, wat zorgt voor een kwalitatief eindresultaat.

WAAK manuele montage batterijpakketten

Toegevoegde waarde bieden d.m.v. kwaliteitsborging

Onze strikte kwaliteitsborging is één van de belangrijkste redenen waarom klanten voor WAAK kiezen. De klant wil er zeker van zijn dat hij op het eind van de rit een product zal bekomen dat aan al zijn wensen voldoet. Naast de procesborging gedurende het montageproces integreren wij waar wenselijk SPC (ofwel ‘statistic process control’). Tijdens een eindtest worden specifieke batterijmetingen uitgevoerd en geëvalueerd. Dit resultaat wordt geregistreerd en gerapporteerd aan de klant, die de informatie op zijn beurt kan aanwenden om de batterijkwaliteit nog verder te verbeteren. 

WAAK manuele montage batterijpakketten

Meer manuele montage

Een ander mooi project waarbij manuele montage en doorgedreven kwaliteitscontrole eveneens een centrale rol spelen is ons OBU (On Board Units of tolkastjes) refurbishment-project voor het bedrijf Satellic. Daarbij houden we niet alleen de toestellen in goede staat, ook de elektrische plugs worden onder handen genomen en de batterijen worden getest op hun geschiktheid voor hergebruik. Lees meer over het OBU refurbishment project.

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen