Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

WAAK Verpakkingswerk verpakt duurzame, Fairtrade chocolade van partner Chocolatier Vandenbulcke

21 juni 2024
WAAK Verpakkingswerk verpakt fairtrade chocolade voor chocolatier Vandenbulcke

WAAK streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en werkt graag samen met gelijkgestemde bedrijven. Een goed voorbeeld is Chocolatier Vandenbulcke, die ons hun verpakkingswerk toevertrouwt. Samenwerken met een maatwerkbedrijf is een duurzame keuze, omdat het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langdurige tewerkstelling biedt. Onlangs besloot Chocolatier Vandenbulcke om deze duurzame aanpak verder te versterken door enkel nog Fairtrade-cacao in hun producten te gebruiken. Dit onderstreept het milieu- en sociale bewustzijn van het bedrijf en versterkt het vertrouwen  bij hun klanten.

Werken met een maatwerkbedrijf, een duurzame keuze

Als trotse SDG Champion is duurzaamheid een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Duurzaam ondernemen vatten we op twee manieren op. Aan de ene kant willen wij onze maatwerkers een duurzame job bezorgen, die hen op lange termijn zekerheid en stabiliteit verschaft. Anderzijds werken we liefst samen met duurzame bedrijven en vervaardigen we graag producten die de maatschappij en het milieu ten goede komen. Deze boodschap proberen we ook uit te dragen naar onze partners. We proberen hen aan te zetten om hun productieprocessen met een andere blik te bekijken en na te gaan of er duurzamere alternatieven mogelijk zijn. 

WAAK Verpakkingswerk geconditioneerde ruimte voor food producten

WAAK Verpakkingswerk: gespecialiseerd in food en non-food verpakkingsopdrachten

WAAK beschikt over een verpakkingsafdeling die gespecialiseerd is in het verpakken van zowel food als non-food producten. Om verpakkingsopdrachten voor de voedingsindustrie te kunnen uitvoeren, beschikt WAAK Verpakkingswerk over een geconditioneerde, IFS Food-gecertificeerde ruimte. Daardoor is WAAK ook in staat om uiterst vocht-, oxidatie- en temperatuurgevoelige producten zoals chocolade te verpakken. Chocolade sinterklaasfiguren, paaseitjes, luxury chocoladegeschenken voor Kerst of Nieuwjaar, alles wordt professioneel ingepakt door onze verpakkingsmedewerkers. De producten die wij verpakken worden wereldwijd geëxporteerd door onze lokale partners.

WAAK Verpakkingswerk verpakt chocolade voor Chocolatier Vandenbulcke

Bewust kiezen voor Fairtrade-cacao

Chocolatier Vandenbulcke is een partner waar we al heel lang nauw mee samenwerken. Voor hun verpakkingsopdrachten kiezen ze voor WAAK, omdat ze geloven in onze missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzame tewerkstelling te bezorgen. Hoewel de chocolade op een duurzame wijze tot stand komt, is dit niet altijd het geval voor het hoofdingrediënt ervan: cacao. De teelt ervan veroorzaakt milieuproblemen zoals ontbossing en gaat gepaard met sociaaleconomische problemen zoals uitbuiting, slechte arbeidsomstandigheden en kinderarbeid. Chocolatier Vandenbulcke wil echter geen bedrijf zijn dat bijdraagt aan het in stand houden van dergelijke praktijken. Ze willen chocoladeproducten enkel op een ethische en duurzame wijze tot stand laten komen. Vandenbulcke kiest er dan ook bewust voor om in hun producten cacao te gebruiken die de Fairtrade-certificatie draagt.

WAAK verpakt chocolade voor Chocolatier Vandenbulcke

Wat is de Fairtrade-certificatie?

Het Fairtrade-keurmerk geeft aan dat een product op een duurzame en eerlijke wijze werd verhandeld en geproduceerd. Het hoofddoel van het label is om faire prijzen te garanderen voor boeren in ontwikkelingslanden, zodat ze een degelijk inkomen kunnen verdienen en in veilige arbeidsomstandigheden kunnen werken. De oorsprong van de chocolade is volledig transparant en traceerbaar van producent tot consument, wat ervoor zorgt dat producenten die op niet-duurzame wijze cacao verbouwen, kunnen uitgesloten worden.

WAAK Verpakkingswerk geconditioneerde ruimte

Ontdek ook wat WAAK Verpakkingswerk voor Decathlon doet

Versterkt vertrouwen 

Dat Chocolatier Vandenbulcke mee stapt in het Fairtrade-verhaal kunnen we alleen maar toejuichen. Het sluit aan bij hun keuze om voor hun verpakkingswerk voor WAAK te kiezen. Ze bezorgen niet alleen de cacaoboeren een zeker bestaan, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden er beter door. Ten slotte creëert het ook vertrouwen bij consumenten die bewust kiezen. Een keuze die hun brand alleen nog maar sterker maakt. We zijn trots daar onderdeel van te mogen zijn.

WAAK Verpakkingswerk verpakt chocolade voor Chocolatier Vandenbulcke

WAAK - Nicolas Adens
Uw product laten verpakken door WAAK Verpakkingswerk?

Ik help u graag verder. Let's talk!

Nicolas Adens

Key Accountmanager

M: nicolas.adens@waak.be
T: +32 56 36 34 34

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen