Jaarlijkse zomersluiting WAAK is gesloten van maandag 22-07 t.e.m. vrijdag 09-08, op donderdag 15-08 en vrijdag 16-08. Meer info

Added value, een package deal bij WAAK Verpakkingswerk

22 januari 2024
WAAK Decathlon

De afdeling Verpakkingswerk is gespecialiseerd in het verpakken van food en non foodproducten. In de verpakkingsmarkt maken wij niet alleen het verschil tegenover concurrenten door onze scherpe prijzen en de excellente technische skills van onze medewerkers, die alle gangbare verpakkingstechnieken beheersen, maar vooral ook door strikte kwaliteitsborging en door zeer ver te gaan op het vlak van de service die wij bieden. De combinatie van deze aspecten trekt grote klanten zoals Decathlon over de streep en zorgt ervoor dat ze aan boord blijven.

Toegevoegde waarde bieden bij verpakkingsopdrachten

De afdeling Verpakkingswerk van WAAK is gespecialiseerd in het verpakken van food en non foodproducten. Net als bij het assembleren van kunststofonderdelen onderscheiden we ons door onze klanten added value te bieden. Dit realiseren wij door doorgedreven kwaliteitszorg, het aanbieden van alle gangbare verpakkingstechnieken en een vergaande service. De combinatie van deze drie aspecten maakt het verschil voor klanten zoals Decathlon waar we al ruim 5 jaar nauw mee samenwerken.

WAAK, een one-stop-verpakkingsshop

Decathlon, de gekende internationale Franse sportwinkelketen, is één van onze grootste klanten. Voor hen verpakken we meerdere producten. Omdat deze qua aard sterk uiteenlopen, moeten onze medewerkers meerdere verpakkingstechnieken in de vingers hebben. Ze worden daar speciaal voor opgeleid. Voor een klant zoals Decathlon die ons meerdere verpakkingsopdrachten toevertrouwt is dit handig meegenomen, want bij WAAK vinden ze alle verpakkingstechnieken onder één en hetzelfde dak waardoor wij voor hen als het ware een one-stop-verpakkingsshop worden.

Kwaliteit: een foutengevoelig proces foutenvrij maken

Voor klanten met uitgebreide verpakkingsopdrachten (en die beperkt zijn in aantal medewerkers of hoeveelheid productieruimte) speelt kwaliteitsborging een belangrijke rol. Een mooi voorbeeld zijn de schietschijven die wij voor Decathlon verpakken. Op het eerste zicht lijkt het een vrij eenvoudige opdracht ; ‘but there’s more than meets the eye’

Zo wil de klant dat er in iedere verpakking 5 schietschijven zitten, niet meer en niet minder. Het is evident dat er in een dergelijk proces makkelijk fouten insluipen: mistellen doordat de aandacht even verslapt, twee schijven die aan elkaar kleven, enz. Om dergelijke fouten uit te sluiten vindt er op het einde van het verpakkingsproces een controleweging plaats. Door het eindproduct op een telweegschaal te plaatsen, kunnen onze medewerkers vaststellen of het aantal schietschijven in de verpakking correct is of niet. De software geeft bovendien ook exact aan hoeveel exemplaren er ontbreken of te veel zijn waarna de verpakker de nodige aanpassingen dient te doen. Door kwaliteitscontroles in het proces te integreren, zorgen we ervoor dat het eindproduct perfect voldoet aan wat de klant wil.

WAAK site industrielaan

Service, de kers op de taart

Klanten met veel en uitgebreide verpakkingsopdrachten kunnen ervoor kiezen om deze aan WAAK Verpakkingswerk te outsourcen. Onze diensten gaan daarbij verder dan puur het verpakken zelf. Als wij met een klant in zee gaan, zal ons co-engineeringteam dat verantwoordelijk is voor het opzetten van de verpakkingslijn ook het productieproces analyseren. Indien nodig, zullen ze op vlak van efficiëntie en kwaliteit de nodige bijsturingen voorstellen en in overleg met de klant implementeren. Ook in de product conceptfase ondersteunen onze ingenieurs de klant. Zo wilde Decathlon in het voorbeeld van de schietschijven dat de verpakking ecologisch en 100% recycleerbaar zou zijn. In samenwerking met hen ontwikkelden we daarop een verpakking die aan deze vereisten voldeed. Dit is een schoolvoorbeeld van de service die wij klanten bieden, maar in het geval van Decathlon gaan we zelfs nog een stap verder. Zo fungeren we als een logistieke hub waarbij we goederen rechtstreeks ontvangen en inspecteren, indien nodig zelf componenten sourcen en rechtstreeks in hun ERP-systeem werken. Voor Decathlon doen we dus veel meer dan enkel verpakken, we bieden hen een totaalservice waarbij ze maximaal ontzorgd worden.

WAAK Decathlon

Decathlon, groot belang aan duurzaamheid en sociaal engagement

Decathlon is een bedrijf dat groot belang hecht aan duurzaamheid, CO2-impact en sociaal engagement. Ze willen dan ook met partners werken die diezelfde waarden hanteren. Ze zien hier streng op toe en onderwerpen hun leveranciers en subcontractors aan diepgaande company audits. Als één van de 28 Vlaamse SDG Champions en één van de grootste spelers binnen de sociale economie voldoen wij hier aan. Dat klanten zoals Decathlon dit ook naar waarde weten te schatten, is voor ons een mooie surplus. Het spreekt dan ook vanzelf dat wij voor hen met veel plezier ‘the extra mile’ afleggen.

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen