Schoonmaakgereedschap met toegevoegde waarde

23 januari 2024
WAAK schoonmaakgereedschap

Het doel van WAAK Kunststofassemblage is ‘value added plastics’ creëren. Dit wil zeggen dat door bewerkingen op een kunststofproduct toe te passen, het product extra functionaliteiten of voordelen toebedeeld krijgt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de private label cleaning tools die WAAK produceert. Van lasermarkering, tot poederlakken en tampondrukken, WAAK beschikt over alle technieken om de ‘blanco’ schoonmaakgereedschappen te personaliseren.

WAAK Kunststofassemblage: 'value added plastics' creëren

Als maatwerkbedrijf focust WAAK zich op vier activiteiten: industriële assemblage (kunststof, kabels en metaal), montagewerk, verpakkingswerk en het aanbieden van diensten op locatie. Wat het assembleren van kunststof spuitgietonderdelen betreft, is de strategie erop gericht om ‘value added plastics’ te creëren. Dat wil zeggen dat we, door één of meerdere bewerkingen op een kunststofproduct toe te passen, we aan de basiseigenschappen van een product extra functionaliteiten of voordelen toevoegen. Deze kunnen van esthetische of functionele aard zijn en resulteren in een product dat duurzamer, ergonomischer, efficiënter en aantrekkelijker qua uitzicht is. Op die manier creëren we toegevoegde waarde. Niet alleen voor wat het product betreft, ook voor onze klanten die het product in de markt zetten. Een mooi voorbeeld van deze strategie zijn onze cleaning tools.

Schoonmaakgereedschappen: van private label naar doorgedreven personalisatie

WAAK produceert een breed aanbod aan private label cleaning tools, zoals telescoopstelen, reservoirstelen en ALL-FIX ophangsystemen. WAAK biedt haar klanten de mogelijkheid aan om de basisproducten te personaliseren en aan te passen zodat de klant deze in zijn productgamma kan opnemen. Zo kunnen we lasermarkeringen aanbrengen, een in-mold logo voorzien, tampondrukken, de huiskleuren van de klant in de kunststof integreren, een logo printen, enz. Op het vlak van functionele ‘added value’ kan WAAK een product bijvoorbeeld anodiseren of poederlakken met een gripbevorderende antislipcoating. Een dergelijke behandeling bevordert de ergonomie en uitstraling van het product.

WAAK productie cleaning tools

Cleaning tools gericht ontwikkelen

Ten slotte bieden we onze klanten ook de mogelijkheid om onze bestaande cleaning tools door te ontwikkelen. Zo kunnen we op vraag van de klant onze bestaande basisproducten aanpassen zodat de klant specifieke add-ons, zoals bijvoorbeeld een klanteigen handgreep, kan toevoegen. Onze producten kunnen ook aangepast worden aan de connectie van de klant waardoor zijn producten en toebehoren complementair worden met de onze. Door een dergelijke personalisatie krijgen klanten de mogelijkheid om ‘blanco’ schoonmaakgereedschappen klanteigen te maken waardoor ze perfect geïntegreerd kunnen worden in hun eigen productgamma.

WAAK cleaning tools

Lokaal geproduceerd: zekerheid en gemoedsrust voor de klant

WAAK Kunststofassemblage beschikt als Europese fabrikant over de meest gebruikt technologieën en machines. Wat je als klant dus ook wenst van kunststofbehandeling, de kans is groot dat wij het kunnen realiseren. Doordat de productie lokaal gebeurt en alle bewerkingen onder éénzelfde dak plaatsvinden, is ook de leverbetrouwbaarheid voor de klant veel groter. Om het product tot stand te laten komen, zijn er geen meerdere tussenstops noodzakelijk, de klant moet zich maar tot één adres wenden. Tot slot is de uitgebreide softwarematige kwaliteitsborging – in het productieproces integreert WAAK meerdere kwaliteitscontrolepunten – voor de klant de kers op de taart. De klant is te allen tijde zeker van de gewenste kwaliteit en hoeveelheden.

WAAK private label schoonmaakgereedschappen

Focus op duurzaamheid, circulariteit en CO2-impact

Met een SDG Champion Award op zak draagt WAAK duurzaamheid en circulariteit hoog in het bedrijfsvaandel. Zo zijn al een aantal producten beschikbaar in gerecycleerde kunststof. Waar mogelijk en indien beschikbaar proberen we zoveel mogelijk over te schakelen naar het gebruik van (lokaal) gerecycleerde kunststoffen. Door als klant samen te werken met een lokale leverancier die gebruik maakt van circulaire grondstoffen, verklein je jouw CO2-voetafdruk, wat dan weer een positief effect met zich meebrengt voor de CO2-boekhouding van je bedrijf.

WAAK productie cleaning tools

Ja, ik wens meer informatie

Ook interesse in
Laat ons van uw project horen!

Ja, ik wens me in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik wens graag berichten te ontvangen over volgende onderwerpen